Elon Musk potvrdil, že jeho automobilka začne prodávat vlastní alkohol s názvem Teslaquila

muskteslaquila
0Zobrazit komentáře

Začalo to jako nevinný aprílový žertík, který pobavil miliony lidí na internetu a vyvolal vášnivou diskuzi na téma budoucnosti kalifornské automobilky. Řeč je o twitterovém příspěvku šéfa Tesly Elona Muska, který začátkem dubna publikoval fotografii sebe sama ležícího u Tesly Modelu 3 s nápisem „Bankwupt“ na kartonové krabici a několika lahvemi alkoholu s názvem „Teslaquila“. Společně s doprovodným textem šlo o narážku na bankrot Tesly a ukončení jejího působení, které si tolik přála konkurence.

Nic z toho ovšem nebyla pravda, mimo skutečného zájmu o tvorbu vlastního alkoholického nápoje. Takřka půl roku se nic moc nedělo, až si v průběhu tohoto týdne Tesla zaregistrovala ochrannou známku na zmíněný název Teslaquila, který odstartoval pozornost médií, a během včerejšího dne sám Musk na Twitteru potvrdil, že se opravdu automobilka chystá „již brzy“ nápoj prodávat.

Oficiální žádost u amerického patentového úřadu značí, že se jedná o alkoholický nápoj z agáve. Žádost navíc potvrzuje, že se Tesla opravdu chystá se značkou vytvořit komerční produkt, nikoliv ji pouze registrovat.

Ať už bude budoucnost vlastního nápoje Tesly jakákoliv, jedno je jisté. Musk v podobných záležitostech nikdy neznal hranic, ať už šlo o surfařská prkna, všemožné doplňky od oblečení až po miniaturní verzi elektromobilů nebo prodej stavebních cihel z vytěženého kamene při hloubení tunelů v jiné Muskově společnosti The Boring Company či výrobu a prodej funkčních plamenometů.

Původní aprílový tweet:

Zdá se, že kalifornská automobilka navíc vyšla ze svého horšího období, ve kterém tweety jejího šéfa Elona Muska neznamenaly jen legraci, ale spíše množství problémů. Již v průběhu srpna totiž Musk na svém účtu informoval, že se chystá Teslu převést do soukromých rukou a vyplatit stávající akcionáře se zhruba 20% bonusem, přičemž na to měl mít již zajištěné financování. Nic z toho ovšem evidentně nebyla pravda a Musk tak čelil žalobě amerického regulatorního orgánu SEC.

bohempia_cc1

Přečtěte si takéTenisky z konopí pokořily rekord na HitHitu. Za 7 hodin získaly přes půl milionu korunTenisky z konopí pokořily rekord na HitHitu. Za 7 hodin získaly přes půl milionu korun

Celá situace nakonec vyústila v dohodu obou stran se zaplacením pokuty ve výši 20 milionů dolarů právě Muskem a 20 milionů dolarů přímo Teslou. Muska navíc dohoda sesadila z vedení správní rady Tesly na minimálně tři roky a společnost musela do svého týmu přibrat nové lidi, kteří mají hlídat jeho komunikaci na sociálních sítích. Po urovnání těchto událostí navíc Tesla oznámila rekordní čtvrtletí, ve kterém ztrojnásobila počet dodaných kusů Modelu 3 a 83 tisíc kusů elektromobilů celkově.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym