Miliardář Krsek a Rubeš investují desítky milionů korun do českého startupu Feedyou

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

premysl-rubes-bvc-top

Přemysl Rubeš, spolumajitel a šéf BVC

0Zobrazit komentáře

Český venture kapitálový fond Bohemia Venture Capital, který patří do skupiny BMH miliardáře Tomáše Krska, přidává další startup do svého investičního portfolia. Desítky milionů korun od něj na další rozvoj získává český startup Feedyou, který poskytuje firmám chytré komunikační chatboty. Investice má pomoci zejména v expanzi do Německa a na další trhy.

Chatboty od Feedyou dnes využívají firmy jako ČEZ, Škoda Auto, Continental nebo Lufthansa InTouch a bývalý majitel Škody Transportation Tomáš Krsek v nich vidí velký potenciál. Právě z plzeňských strojíren si Krsek odnesl miliardy korun, které dnes investuje do technologických startupů a sponzoruje úspěšné české studenty. Jeho investičním nástrojem je fond BVC, který spoluvlastní a vede Přemysl Rubeš (na úvodní fotce).

„Do Feedyou investujeme, protože vidíme jasné přínosy použití chatbotů v byznysu. A to jak v nových odvětvích, tak i v komunikaci tradičních korporací. Firmy musí hledat způsoby, jak se dostat blíž k uchazečům, zaměstnancům i zákazníkům na platformách, kde jsou zvyklí komunikovat,“ komentuje Krsek nejnovější investici, která se podle informací CzechCrunche pohybovala v nižších desítkách milionů korun.

feedyou-chatbot-cez

Chatbota od Feedyou využívá například ČEZ

Podle Přemysla Rubeše dokázalo na středoevropské scéně pouze Feedyou jako jediný startup vytvořit nad technologií chatbotů škálovatelný produkt s prokazatelnou přidanou hodnotou ve firemní komunikaci, a proto do něj nyní BVC investuje. „Díky tomu a neuvěřitelné dynamice zakladatelů i celého týmu se mu daří růst o desítky procent měsíčně. Naší investicí chceme podpořit tento růst a pomoci Feedyou obchodně do zahraničí,“ říká Rubeš.

milan-zemanek-miton1

Přečtěte si takéČeský Miton prodává po pěti letech rezervační službu Restu. Kupuje ji provozovatel sítě MakroČeský Miton prodává po pěti letech rezervační službu Restu. Kupuje ji provozovatel sítě Makro

Feedyou, za kterým stojí Vojtěch Dlouhý a Jiří Janků, je ekonomicky soběstačnou firmou, takže investice od BVC skutečně poslouží hlavně k urychlení růstu celého startupu. Přednost Feedyou je v tom, že na rozdíl od jiných firem nedodává pouze technické řešení, ale naučí chatbota skutečně komunikovat, přičemž využití najde v HR, obchodu, zákaznické péči či edukaci. Mezi klienty dále patří také Hypoteční banka, Jablotron, Fincentrum nebo Linet.

vojtech-dlouhy-feedyou

Vojtěch Dlouhý, spoluzakladatel Feedyou

Přemysl Rubeš se svým investičním fondem BVC zaměřuje převážně na seedové investice v hodnotě 10 milionů korun a výš. V portfoliu má vedle Feedyou také domácí automatizaci Domotorn, AI nástroj pro cenotvorbu Yieldigo, firmu SimpleWay, platformu CoolTicket nebo systém pro velké stavební projekty IoTrek.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym