Alza se připravuje na vánoční nápor. Ve třech centrálních skladech zavádí bleskový výdej do 60 minut

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

alza-vydej-top
0Zobrazit komentáře

Do Štědrého dne zbývá něco málo přes měsíc a právě v těchto týdnech vrcholí nákupní horečka nejen v českých e-shopech. Na internetu nicméně Češi nakupují stále více, a tak se internetové obchody snaží postavit co nejrobustnější logistiku, aby dokázaly ukojit vysokou poptávku zákazníků z celé republiky. Největší český e-shop Alza.cz nově nabízí možnost bleskového výdeje přímo ze svých centrálních skladů poblíž Prahy.

Vzhledem k tradičnímu předvánočnímu přetížení většiny logistických společností bývá obvykle nejjistější způsob, jak se dostat ke svému zboží objednaného z e-shopu včas, osobní vyzvednutí. Alza to vedle svých výdejen dosud umožňovala například prostřednictvím AlzaBoxů nebo inovativních Prodejen budoucnosti, ale nově zavádí také rychlý výdej zboží přímo z centrálních skladů.

alza-bleskovy-vydej

Alza má svá tři logistická centra umístěná kolem Prahy – jedno je ve Zdibech, druhé v Úžicích a třetí v Horních Počernicích. Pokud si zákazník svůj produkt objedná právě tam, může si ho vyzvednout už za jednu hodinu od vytvoření objednávky. Alza slibuje, že takto bude mít k dispozici prakticky veškeré své zboží, které bude skladem, což představuje více než 140 tisíc produktů.

Podobně rychlý výdej do 60 minut byl již možný na hlavním Alza Showroomu v Praze-Holešovicích, kde však největší český e-shop nemá tak velkou skladovací plochu. „Smyslem je nabídnout zákazníkům desítky tisíc produktů k bleskovému vyzvednutí, což nemá v Česku obdoby. Nový systém ocení hlavně ti, kteří svůj nákup chtějí doslova ihned, a není pro ně problém osobně navštívit některý z našich centrálních skladů v okolí Prahy,“ popisuje místopředseda představenstva Alza.cz Tomáš Havryluk.

kokes

Přečtěte si takéInternetový supermarket Rohlik.cz začíná prodávat pečivo z oblíbeného Antonínova pekařstvíInternetový supermarket Rohlik.cz začíná prodávat pečivo z oblíbeného Antonínova pekařství

Poplatek se u bleskového výdeje nebude lišit od běžné ceny za doručení zboží na pobočku, kterou si Alza účtuje. Při objednávce je potřeba jen zkontrolovat aktuální dostupnost daného zboží. Každé ze tří zmíněných center totiž slouží pro zboží jiných rozměrů. Zatímco do Horních Počernic si tak pojedete pro malé produkty, jako jsou parfémy nebo hračky, ve Zdibech u Prahy jsou k dispozici malé domácí spotřebiče a v Úžicích pak nadrozměrné produkty jako lednice, pračky nebo velké televize.

AlzaBox_Flora

Zboží si lze nechat poslat také do AlzaBoxu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym