Miliardář Oldřich Šlemr kupuje se zakladateli Avastu za 5,8 miliardy korun pražský hotel InterContinental

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

hotel-intercontinental-prague-nightInsider

Foto: InterContinental

Pražský hotel InterContinental

0Zobrazit komentáře

Pražský hotel InterContinental v Pařížské ulici bude mít nového majitele. V posledních měsících se spekulovalo o tom, kdo tento významný objekt v centru Prahy koupí, a nakonec se stal kořistí českého miliardáře Oldřicha Šlemra a jeho rodinné investiční společnosti R2G, do které svými penězi přispívají také spoluzakladatelé Avastu, Pavel Baudiš a Eduard Kučera. Podle informací CzechCrunche R2G za hotel InterContinental zaplatilo 5,8 miliardy korun.

Dosavadním majitelem známého hotelu na Starém Městě byla slovenská skupina Best Hotel Properties, ve které má podíl československá investiční skupina J&T, a americká společnost Westmont. Transakce by měla být definitivně vypořádána v lednu příštího roku a podle R2G půjde o historicky největší obchod v hotelnictví nejen v Česku, ale i v celé střední Evropě.

„Hotel InterContinental je pro nás dlouhodobou investiční příležitostí. Jsme rádi, že tento významný pražský objekt, který je součástí českého kulturního dědictví, budeme mít příležitost spravovat a dále ho v budoucnosti rozvíjet tak, jak odpovídá jeho tradici a pověsti,“ uvedl Jakub Dyba, ředitel přímých investic R2G.

hotel-intercontinental-praha2

Foto: InterContinental

Hotel InterContinental v Praze

Klub RG2, prostřednictvím kterého jsou podobné přímé investice realizovány, disponuje majetkem přesahujícím 1 miliardu eur, tedy více než 25 miliard korun, a v současné době ho podporuje jak R2G Foundation Oldřicha Šlemra, tak nadace rodin softwarových průkopníků a podnikatelů Pavla Baudiše a Eduarda Kučery.

Hotel InterContinental se v Praze stavěl podle projektu atelieru Epsilon v letech 1968 až 1974 a na projektu pracovali architekti Karel Filsak, Karel Bubeníček a Jaroslav Švec. V letech 1992 až 1995 byl hotel pod vedením architekta Romana Kouckého renovován a v roce 2002 došlo ke kompletní obnově interiérů. Pětihvězdičkový hotel má dnes nabízet 372 pokojů a 14 konferenčních místností.

pricefx-team

Přečtěte si takéNěmecký Pricefx, který má hlavní vývoj v Praze, vybral 25 milionů eur. Zapojilo se i české Credo VenturesNěmecký Pricefx, který má hlavní vývoj v Praze, vybral 25 milionů eur. Zapojilo se i české Credo Ventures

Společnost R2G založil v roce 2016 průmyslník Oldřich Šlemr a dnes investuje prostředky jak jeho rodiny, tak rodin Pavla Baudiše a Eduarda Kučery, dnes již akcionářů globálního poskytovatele antivirového softwaru Avast. Právě tato trojice již spolu dříve nakoupila majoritní podíl ve firmě Pegas Nonwovens a stoprocentní podíl ve First Quality Nonwovens v USA a vytvořila tak globální koncern PFNonwovens se sídlem v Praze.

intercontinental-classic_room_city_view

Foto: InterContinental

Hotelový pokoj v pražském InterContinentalu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym