Avast ohlásil rekordní tržby a nového CEO. Vince Stecklera nahrazuje Ondřej Vlček

Michal PtáčekMichal Ptáček

ondrej-vlcek

Nastupující šéf Avastu Ondřej Vlček

0Zobrazit komentáře

Česká technologická společnost Avast zaměřující se na vývoj bezpečnostních řešení ohlašuje změny ve svém nejvyšším vedení. Po deseti letech mění pozici CEO, do které nově dosazuje Ondřeje Vlčka (na úvodní fotce). Ten v Avastu před 24 lety začínal jako programátor, aby se během let vypracoval přes pozici technického ředitele až do role prezidenta spotřebitelské divize Avastu.

Vlček ve funkci CEO nahradí Vince Stecklera, který se rozhodl odejít do penze a k 30. červnu tohoto roku oficiálně odstoupit z pozice generálního ředitele společnosti.

Vlčka, který po akvizici konkurenčního AVG prováděl integraci spotřebitelských divizí mezi oběma společnostmi a v květnu roku 2018 Avast úspěšně dovedl na londýnskou burzu, mělo do čela firmy jednoznačně zvolit samotné představenstvo Avastu. To potvrzuje i jeden z jeho členů John Schwarz.

„Vince je architektem úspěchu společnosti posledních deseti let. Jako CEO řídil obrovský růst Avastu z tržeb ve výši 20 milionů dolarů až do úrovně přesahující 800 milionů dolarů, jak bylo oznámeno dnes. V Avastu vedl také významnou akvizici i úspěšné IPO. Jsme vděční za jeho přínos i odhodlání zajistit plynulý přechod vedení firmy. Jsem velmi rád, že po přezkoumání potenciálních externích i interních kandidátů mohu oznámit, že jeho nástupcem bude Ondřej Vlček. S více než dvaceti lety zkušeností s inovacemi a růstem Avastu může Ondřej vést náš podnik lépe než kdokoli jiný,“ uvedl Schwarz.

Avast_Reception

Foto: Avast

Pražské sídlo Avastu na Pankráci

Ondřej Vlček, který se se zakladateli Avastu Eduardem Kučerou a Pavlem Baudišem seznámil ještě jako student prvního ročníku ČVUT, svoji novou pozici komentuje slovy:

„Je mi velkou ctí, že jsem mohl spolupracovat s Vincem a přeji mu vše dobré. Zažil jsem, jak Avast vyrostl z malého lokálního hráče v jednu z předních světových společností zabývajících se kybernetickou bezpečností, a proto cítím velkou čest, že ho mohu řídit. Jsem optimista ohledně toho, co nás čeká. Potřeba bezpečí našich digitálních životů je důležitější než kdykoliv předtím.“

Právě k optimismu má ostatně Vlček důvod. Avast totiž zároveň ohlásil své finanční výsledky za rok 2018, dle kterých dosáhl tržeb ve výši 811,5 milionu dolarů (v přepočtu 18,4 miliardy korun) při 8,3procentním růstu. Zisk EBITDA pak dosáhl 447,7 milionu dolarů (v přepočtu 10,1 miliardy korun) při sedmiprocentním růstu. Na růstu se měly velkou měrou podílet dodávky bezpečnostních produktů pro koncového zákazníky.

vince

Odcházející CEO Avastu Vince Steckler

Diskuze (0)

Novinka

Anonym