Chytré plavecké brýle startupu Form přináší plnou kontrolu nad plaváním. Mají v sobě zabudovaný displej

form-swim-glasses-min

Foto: Form

Chytré plavecké brýle Swim Goggles od startupu Form

0Zobrazit komentáře

Pokud patříte mezi milovníky sportovních aktivit, pak je ve vašem telefonu zajisté nainstalováno několik sportovních aplikací a ruku vám zdobí chytré hodinky či náramek. Ty jsou velmi oblíbené mezi běžci, cyklisty, lyžaři, ale také plavci, kteří však mají tu nevýhodu, že nemohou data z hodinek kontrolovat přímo během plavby. A právě tento problém se pokusila vyřešit společnost Form se svými Swim Goggles.

Bez sportovního gadgetu by dnes někteří sportovci nevytáhli paty z domu. Tato zařízení totiž mohou poskytovat poměrně komplexní přehled o celé aktivitě a sportovec se tak můžete dozvědět celou řadu užitečných informací. Běžcům například dokáže ukázat trasu, kudy běželi, říci jim, jak dlouho běželi, za kolik uběhli jeden kilometr, změřit jim srdeční aktivitu, okysličování krve, může jim radit s tempem a nakonec porovnat jejich časy na daném úseku s jinými sportovci.

Mnoho sportovních gadgetů dokáže valnou část těchto informací prozradit i plavcům, problémem však je, že většina zařízení poskytujících tyto informace je koncipována pro nošení na ruce, a tak si plavec může zkontrolovat nashromážděná data až v momentu, kdy přestane plavat. Je to to samé, jako kdyby si měl běžec připevnit chytré hodinky na nohu a během běhu z nich číst údaje.

form-swimmer-goggles

Foto: Form

Chytré plavecké brýle umí zobrazovat sportovní statistiky v očnici brýlí

Proto se několik bývalých zaměstnanců společnosti Recon Instruments soustředící se na nositelné zobrazovací technologie rozhodlo vyjít vstříc i plavcům a umožnit jim číst údaje o své aktivitě v reálném čase. Výsledkem jsou plavecké brýle za 200 dolarů (přibližně 4 600 korun), které jsou určitou variací na nositelný AR (rozšířená realita) head-up displej a klasický sporttester.

Při pohledu na cenu a funkce je asi hned jasné, že Form Swim Goggles cílí především na profesionální plavce. Těm se na jednoduchém bodovém displeji zabudovaném v jedné z očnic brýlí zobrazují informace, které si předem nastaví v aplikaci mobilního telefonu.

form-swim-googles-6

Foto: Form

Displej plaveckých brýlí Form Swim Goggles

Brýle jsou schopné v reálném čase zobrazovat mezičasy, počet temp, uplavanou délku, spálené kalorie a další informace. Plavec tak získává perfektní přehled o tom, kolik temp udělal během jednoho kola, zda má dostatečně vysokou rychlost, kolik kalorií již spálil nebo jak dlouho odpočíval.

Vzhledem k tomu, že v brýlích není zabudovaný GPS modul a zařízení tedy nemá možnost určovat uplavanou vzdálenost pomocí satelitu, je zapotřebí tento údaj taktéž předem zanést do aplikace. Akcelerometr, gyroskop a řada algoritmů se pak postarají o to, aby malý počítač umístěný v rámečku zasílal na displej poměrně přesná data.

Ninja – Competitor

Přečtěte si takéNinja táhne diváky na Mixer. Nejsledovanější streamer hry Fortnite získal po přestupu z Twitche už milion předplatitelůNinja táhne diváky na Mixer. Nejsledovanější streamer hry Fortnite získal po přestupu z Twitche už milion předplatitelů

Je tedy jasné, že tyto brýle jsou určeny pro plavání v plaveckých bazénech o standardizované délce 25 či 50 metrů, ale při překonávání Lamanšského průlivu příliš neposlouží.

Celé zařízení se ovládá pomocí dvou tlačítek, takže je uživatelsky velice jednoduché. Brýle jsou navíc schopny zaznamenávat data bez nutnosti připojení k telefonu, který tak lze zanechat zamknutý v šatnách a data z aktivity synchronizovat až po návratu z bazénu.

Doma si pak plavec může prohlédnout komplexní přehled o aktivitě, kterou vykonal, a porovnat své výkon například s kolegou ze stejného plaveckého oddílu.

Tyto brýle jsou proto určeny především těm plavcům, kteří plavou skutečně seriózně a data o jejich výkonu v reálném čase jsou pro ně vítaným pomocníkem. Ostatním sportovcům však pravděpodobně postačí některý z produktů společností Apple, Fitbit, Garmin a ostatních výrobců nositelné elektroniky.

form-swim-googles-4

Foto: Form

Aplikace Form sbírá data z chytrých plaveckých brýlí

Diskuze (0)

Novinka

Anonym