Nocleh přímo u letadla. Letiště Praha pro cestující otevírá nový hotel mezi terminály

aeroroom

Foto: Letiště Praha

Nové interiéry letištního hotelu AeroRooms na Letišti Praha

0Zobrazit komentáře

Čtrnáct pokojů, rezervace online a vůbec nejlepší dostupnost na hlavní české letiště. To je nový hotel AeroRooms, který tento týden otevřelo Letiště Praha v rámci své probíhající rekonstrukce. Hotel, nacházející se přímo mezi prvním a druhým terminálem, umožňuje pobyt jak cestujícím, kteří se teprve chystají odletět, tak těm, kteří už jsou odbaveni za pasovou kontrolou a čekají na transfer.

Hotelovou část, která vznikla rekonstrukcí původních prostor a rozšířením o netranzitní cestující, provozuje pražské letiště nepřetržitě s tím, že ubytovat se je možné v jednom z pokojů za necelé 2 tisíce korun za noc. Pokoje jsou k dispozici pro jednu až čtyři osoby a standardní pobyt za tuto cenu nepřesáhne 12 hodin. Nejde tedy o úplně standardní hotel, jako jsme zvyklí ze zahraničí.

Vedle pokojů, které je nutné předem rezervovat online, pak umožňuje ve stejné části Letiště Praha bookovat také speciální salónek s herní konzolí Xbox. Rekonstrukce celé hotelové části a její rozšíření přišla pražské letiště na zhruba 14 milionů korun.

aerorooms2

Foto: Letiště Praha

Vstup do hotelu AeroRooms

„Projektem nového hotelu AeroRooms reagujeme na stále rostoucí počet odbavených cestujících a také na měnící se strukturu potenciálních zákazníků. Hotel má primárně navýšit kapacity ubytovacích služeb letiště, zkvalitnit je a zpřístupnit mnohem širšímu okruhu cestujících,“ říká k přestavbě výkonný ředitel neleteckého obchodu pražského letiště Jiří Petržilka.

Právě neletecký obchod je přitom pro největší tuzemské letiště podstatný. Jen v loňském roce se vyšplhaly neletecké příjmy, do kterých spadá mimo jiné i provoz letištních salonků, na celkem 2,5 miliardy korun, což bylo o 200 milionů korun více než v předcházejícím roce. A letiště čeká v tomto ohledu další růst. Desítky milionů korun totiž investuje právě do modernizace jednotlivých salonků.

skinners-5-min

Přečtěte si takéAni bota, ani ponožka. Čeští Skinners prodali 200 tisíc unikátních ponožkobot a nově se zaměří i na dětiAni bota, ani ponožka. Čeští Skinners prodali 200 tisíc unikátních ponožkobot a nově se zaměří i na děti

Cílem je zvýšení komfortu a také kapacity pro cestující. Podle Letiště Praha se zvýšil zájem o letištní salonky za poslední dva roky o téměř 25 procent, a tak je investice do nich logickým krokem. V průběhu příštího měsíce se tak začne na druhém terminálu měnit salonek Erste Premier Lounge, na kterou naváže rekonstrukce Mastercard Lounge na prvním terminálu. Každý z nich má svou kapacitu zdvojnásobit.

aerorooms-letiste-praha

Foto: Letiště Praha

Z pokojů AeroRooms je možné sledovat letadla

Od změn si mimo jiné Letiště Praha slibuje logicky i zvýšení příjmů. „Zájem o salonky ze strany cestujících v uplynulých letech roste. Stejně jako u jiné letištní infrastruktury se však i v případě salonků dostáváme na hranu maximálních kapacit. Rozhodli jsme se proto o stavební úpravy, které jsou proveditelné v rámci stávající podoby letištních terminálů,“ doplňuje Petržilka.

Současné úpravy mají navýšit kapacity tak, že bude mít letiště rezervu přibližně na následujících sedm let. Poté už by měl být zprovozněn rozšířený Terminál 2, který nabídne nové prostory také pro prémiové služby letiště.

Celá skupina Letiště Praha v loňském roce v provozním zisku EBITDA (před zdaněním, úroky a odpisy) překročila 4,7 miliardy korun, což bylo o 0,1 miliardy korun více než v předchozím období. Letos by se tak mohl i přes investice provozní zisk poprvé přiblížit hranici 5 miliard.

letiste-praha-prague-vaclav-havel-airport2

Foto: Letiště Praha

Letiště Václava Havla Praha

Diskuze (0)

Novinka

Anonym