Noční zprávy vám už nevypálí oči. WhatsApp konečně spouští tmavý režim pro své mobilní aplikace

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

whatsapp-dark

Foto: WhatsApp

Nový tmavý režim v aplikaci WhatsApp pro Android

0Zobrazit komentáře

„S obrovským nadšením v rámci nejnovější aktualizace rozšiřujeme aplikaci WhatsApp o funkci, která byla mezi uživateli z celého světa nejžádanější – tmavý režim.“ Právě tak populární komunikační aplikace představila na první pohled relativně malou novinku, která je však pro mnoho jejích uživatelů skutečně zásadní.

Tmavý režim, kdy se aplikace i celé operační systémy přebarví z tradičních světlých, především bílých barev do černé, se staly v posledních letech standardem jak na mobilech, tak i na počítačích. Některé aplikace s nasazením tmavých režimů ale značně otálely a patřil mezi ně i WhatsApp.

Pro komunikaci ho přitom využívají už dvě miliardy uživatelů měsíčně a právě tmavý režim byl jednou z nejžádanějších funkcí. Zejména při používání v noci bylo otevírání WhatsAppu nepříjemné, obzvlášť když jste měli systém v tmavých barvách a při otevření zprávy vám displej ve tmě „vypálil“ svou bílou barvou oči.

whatsapp-dark-mode-iphone

Foto: WhatsApp

Nový tmavý režim v aplikaci WhatsApp pro iPhone

Po několikaměsíčním testování nyní WhatsApp každopádně tmavý režim oficiálně nasazuje. Na iOS 13 a Androidu 10 se aktivuje automaticky podle toho, zda máte nastavený na tmavý režim i celý systém. Na starších Androidech lze přepnout aplikaci do černých barev ručně.

„Při volbě barevného schématu bylo naším cílem minimalizovat únavu očí a zároveň použít barvy, které se budou blížit výchozímu systémovému nastavení jak pro iPhone, tak pro Android,“ popisují vývojáři WhatsAppu, který patří Facebooku.

A že si byli ve WhatsAppu vědomi, jak moc některé uživatele chybějící tmavý režim trápí, dokazuje i video, které si firma připravila. Podívat se na něj můžete níže.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym