Otevřenost, flexibilita a skandinávský minimalismus. Český T-Mobile ukázal nové sídlo v Praze

Michal PtáčekMichal Ptáček

tmobile-kancelare-praha-min

Foto: Petr Andrlík

Nové sídlo českého T-Mobile na pražském Chodově

0Zobrazit komentáře

Doba, kdy hlavní firemním benefitem bylo služební auto, telefon a notebook, je nenávratně pryč a firmy po celém světě se přizpůsobují moderním požadavkům nové, nastupující generace zaměstnanců. Pro tu je stále častěji prioritou spíše celková firemní kultura a vlastnosti jako flexibilita, přístupnost, komfort, ale třeba i důraz na ekologii. A platí to nejen u moderních startupů, ale i tradičních, korporátních firem.

Tento trend je v posledních letech jasně patrný i v Česku a potvrzuje ho i nové sídlo českého T-Mobilu na pražském Chodově, které se nedávno stalo cílem velké rekonstrukce. T-Mobile se rozhodl ve spolupráci s interiérovým studiem Capexus na 3 400 metrech čtverečních vytvořit otevřený kancelářský prostor, který by podpořil vzájemnou spolupráci, flexibilitu a agilitu, tedy právě vlastnosti, které se v posledních letech staly důležitým komponentem firemních kultur.

t-mobile-praha-kancelare-6

Foto: Petr Andrlík

Součástí prostoru je i kavárna

Kromě samotného interiéru jedné z největších českých kancelářských budov obsazených jediným nájemcem se tak měnil i styl práce. „Zaměstnanci nově získali možnost vybrat si, z jakého místa budou pracovat – ať už se jedná o formální místo u stolu, uzavřenou místnost s výškově nastavitelnými stoly, která se hodí pro klidnou práci, nebo pohodlnou sedačku v cafeterii. Právě flexibilita a přizpůsobivost je jedním z nejdůležitějších aspektů moderního funkčního pracoviště,“ říká k projektu architektka Erika Bohatá ze společnosti Capexus.

„Každému týmu o přibližně 20 členech je přidělena konkrétní základna takzvaný neighborhood. Jeho součástí je speciální část nazvaná focus hub, která je určena až čtyřem zaměstnancům. Jejím specifikem jsou mobilní stěny, díky kterým ji lze předělit až na tři samostatné místnosti. Toto řešení usnadnilo přechod z uzavřených kanceláří do otevřených. Navrhli jsme jej pro klidnou samostatnou práci i časté konferenční hovory,“ dodává architekt Martin Židek z Capexusu.

Podívejte se dovnitř.

Lokalita: Praha, Česká Republika
Datum dokončení: 2019
Velikost: 3 400 m2
Design: Capexus
Photos: Petr Andrlík

t-mobile-praha-kancelare-1

Breakout zóna

t-mobile-praha-kancelare-2

Breakout zóna

t-mobile-praha-kancelare-3

Zasedačka

t-mobile-praha-kancelare-4

Lounge zóna

t-mobile-praha-kancelare-5

Kavárna

t-mobile-praha-kancelare-6

Kavárna

t-mobile-praha-kancelare-7

Lounge

t-mobile-praha-kancelare-9

Lounge

t-mobile-praha-kancelare-8

Open-space kanceláře

t-mobile-praha-kancelare-10

Open-space kanceláře

t-mobile-praha-kancelare-11

Koridor

t-mobile-praha-kancelare-12

Kuchyňka

t-mobile-praha-kancelare-13

Breakout zóna

t-mobile-praha-kancelare-14

Breakout zóna

t-mobile-praha-kancelare-15

Open-space kanceláře

t-mobile-praha-kancelare-16

Zasedačka

t-mobile-praha-kancelare-17

Zasedačka

t-mobile-praha-kancelare-18

Lounge

Diskuze (0)

Novinka

Anonym