Dáme jídlo, Uber Eats a Wolt doplní v Česku další velký hráč. Bolt Food doveze jídlo ze stovky restaurací i na okraj Prahy

Peter BrejčákPeter Brejčák

bolt-food1

Foto: Bolt

Kurýr služby Bolt Food

0Zobrazit komentáře

Česká, respektive pražská scéna food delivery služeb má od dnešního dne dalšího hráče. K českému Dáme jídlo a zahraničním službám Uber Eats a Wolt se přidává i Bolt Food. V tuzemsku již působí na poli alternativních taxislužeb, čímž kopíruje příklad konkurenčního Uberu.

Službu dovozu jídla z restaurací startup Bolt, který vede šestadvacetiletý Markus Villig, poprvé představil loni v Estonsku během rebrandingu z původního názvu Taxify. Později se Bolt Food rozšířil do Lotyšska a Litvy či slovenské Bratislavy a název změnil právě proto, že se již nesoustředí pouze na převoz osob.

Teď na řadu v expanzi rozvozu jídel přišlo také české hlavní město, kde chce Bolt Food oproti některým konkurentům rozvážet i do okrajových částí jako Černý Most, Jižní Město, Letňany či Zličín. Nabídka v den spuštění zahrnuje stovku restaurací, mezi nimi například fastfoodové řetězce KFC, Burger King, Pizza Hut, Burrito Loco, tuzemské sítě Kolkovna a Potrefená husa či PokeHaus.

bolt-food-app

Foto: CzechCrunch

Aplikace Bolt Food pro rozvoz jídla

V dalších týdnech mají dle vyjádření estonského startupu přibýt další stovky restaurací a obchodů včetně pekařství, cukráren či květinářství. „Velký smysl vidíme i v podpoře obchodů, neboť i jich se krize dotýká opravdu hodně,“ vysvětluje Roman Sysel, regionální manažer Boltu pro střední Evropu. Pro využití Bolt Food je třeba stáhnout vlastní aplikaci, ale mezi oběma (pro taxi a rozvoz jídla) lze jednoduše přepínat, což je stejné jako u Uber a Uber Eats.

Partnerští kurýři Boltu budou objednávky zavážet do vzdálenosti osmi kilometrů vzdušnou čárou od dané restaurace, doručení v rámci čtyř kilometrů bude během úvodní promo nabídky zdarma, později by se mělo pohybovat zhruba od 40 korun výše. „Poplatek za dovoz se bude dlouhodobě pohybovat v řádu desetikorun. Cena dovozu vždy záleží na tom, jak daleko se zákazník nachází od restaurace, ze které si své jídlo objedná,“ doplňuje Roman Sysel.

Platba za objednávku se provádí klasicky kartou předem a kurýři budou aktuálně pro zamezení přímého kontaktu kurýři využívat bezkontaktní doručení na předem určené místo, kde jídlo zanechají, třeba před vchodové dveře. V aktuální pandemické situaci tak postupují i konkurenční služby.

Na rozdíl od nich Bolt Food nevstupuje do Prahy s žádnou proklamací o rychlosti doručení, jako to udělal například Wolt se svými 30 minutami a rychlost vyzdvihoval také Uber Eats. Podle časových údajů v aplikaci chce Bolt nicméně dovážet podobně jako ostatní hráči na trhu od 25 do zhruba 60 minut podle vzdálenosti. Roman Sysel nakonec pro CzechCrunch doplnil, že čas doručení závisí na vzdálenosti restaurace od místa objednání, ale z vybraných restaurací lze jídlo očekávat dokonce už do 15 minut. Jaká bude realita, prověří v následujících dnech první zákazníci.

bolt-food2

Foto: Bolt

Kurýr služby Bolt Food

Diskuze (0)

Novinka

Anonym