
Že je kapr tradice? Co teprve šneci. Jde o nejlepší maso, říká majitel hlemýždí farmy. Na Štědrý den se nezastaví
Zatímco většina Čechů v těchto dnech obaluje řízky a porcuje kapra, na…
Nové podniky

Žije tu 150 lidí a končí silnice. Josef Maršálek ukazuje, že i na takovém místě jde mít žádanou pekárnu
Známý cukrář věří, že s dobrým nápadem můžete uspět, ať ho rozjedete kdekoliv. A se svou pekárnou Upečeno na dědině v malé obci Kyžlířov…

Kuře na náplavce, newyorské barbecue i japonské donuty. Tady nám letos nejvíc chutnalo
Centraal, Isaac'c BBQ, Chibi Mochi, Lolyta, druhá Špejle nebo Zlatá Praha. To jsou podle nás místa, která se letos opravdu povedla. Kam chodíte vy?

Na Žižkově otevřel výčep, kde ke skvělému pivu servírují kafe jako z espresso baru a hranaté burgery
U tramvajové zastávky Lipanská vyrostl Výčep Cypher, který tak trochu klame jménem. Pivo si tu dáte parádní, tím to ale teprve začíná.

S večerkou zkrachovali. Asi jako jediní Vietnamci v Praze, smějí se bratři. Uspěli s cateringem a bistrem
Bůček od babičky z Vietnamu, bramborový salát od pražské chůvy. Catering z bistra Národní 38 si hraje po česko-asijsku a dobývá velké firemní akce.

Kde se vzal elektrický mlýnek, který na vás všude vyskakuje? Do Česka ho přivedlo pepřové duo
Česká značka Pepper Field známá kampotským pepřem přivezla gadget pro kuchařské nadšence – elektrický mlýnek s vyměnitelnými náplněmi.

Jaké cukroví je Kingdom Come? Zeptali jsme se vývojářů známých českých her na vánoční otázku
Kdyby vaše hra či hry byly cukroví, jaké cukroví by byly? Zeptali jsme se studií Bohemia Interactive, Amanita Design, Warhorse i dalších.

Na dvorku vinohradského domu měli meruňky. Zkusili je vypálit, vyrostl z toho sousedský lihovar
Dita Schulmeisterová a Jaroslav Řehoř založili létající lihovar Šafránka Distillery, který inspirovala i jejich rodná Ostrava.

5Je z Argentiny a peče dorty. Teď si otevřela cukrárnu, kde nabízí i sladkosti z Latinské Ameriky
Sladkého není nikdy dost. Pokud chcete ochutnat známé argentinské dobroty jako medialunas nebo alfajores, zajděte do cukrárny SweetFer.

5Japonská oáza u nejrušnější pražské křižovatky. Nová Sumi Garden potěší jídlem i atmosférou
Míst, kam si můžete v Praze zajít na sushi, je spousta. K těm ověřeným patří Sumi Garden, která teď představila novou, prémiovou restauraci.

11Do českých hospod české sklo! Ambiente pomohlo stvořit půllitry z křišťálu a teď je zkouší
Skupina Tomáše Karpíška se spojila s UMPRUM a sklárnou Bomma s ušlechtilým cílem – vrátit do českých hospod a restaurací pravý český křišťál.

Tátové oživili Kofolu, oni dělají kvašené nápoje. Z Česka vyšli do Evropy a sází na kokosovou vodu
Alexandros Samaras a Petr Musila budují byznys s kvašenými nápoji pod značkou Prager’s. Úspěšně se rozpínají po Evropě a hlásí první černá čísla.

Za jejich pizzu by je Italové prokleli, oni na ní generují 500 milionů ročně. A to jsou zatím jen na Moravě
Umí si ze sebe udělat srandu, ale také umí řídit velký rozvozový byznys, který uspěl na východě republiky. Brzy s ním Vosíme.cz zamíří i…

Česko dostalo svého prvního michelinského průvodce. Tu vůbec nejlepší restauraci najdete mimo Prahu
Papilio Jana Knedly získalo dvě michelinské hvězdy. Essens, Casa De Carli, La Degu, Štangl, Field, La Villa, Levitate a Entrée mají po jedné.

Gastroprůvodce po Holešovicích. Které podniky stojí za pozornost a kolem kterých je jen přehnaný hype?
Holešovice už dávno nejsou jen tržnice a SaSaZu, ale pulzující místo, jež láká foodies z celé Prahy. Která místa se ale opravdu vyplatí navštívit?




















