Gastronomie

bramborStory

Sestavili automat a dali do něj brambory. Teď stojí na sídlišti v Letohradě a prodá jich tunu týdně

Se svou značkou Bramborář mají farmářský obchod, kde nabízejí různou zeleninu. Rozhodli…

coko-regRozhovor

Češi se neumí rozmazlovat. Dobrou čokoládu v supermarketu neseženete, říká šéf Pražské čokolády

Jak je to s kvalitou čokolády v českých obchodech? Co stojí za její rostoucí cenou? A v čem je čokoláda jako auto?

noel9

Střechu Masaryčky doplnil podnik česko-švédského dua. Stojí na zahraničních kuchařích i koktejlech

V Praze už měli několik vyhlášených podniků. Teď česko-švédská rodina zamířila do Masaryčky. A to rovnou na její střechu.

vanocni-jidlo-4

Gastrotipy pro vánoční náladu: Posnídejte vánočku od Zrna zrnka a připijte si tekutými ozdobami od Žufánka

Patří k Vánocům stejně jako stromeček či dárky. Pochutiny. Ať už jde o jídlo či nápoje, člověk chce vždy to nejlepší. S těmito tipy…

izakaja-nahled-2-1

Úplně jako v Ósace. Na pražské Letné otevřela klasická japonská hospoda, která v Česku nemá obdoby

Je tady poslední Deli newsletter roku 2024. Tentokrát vás přenese do Japonska, ale také do Itálie nebo do nové pekárny, kde to voní kardamonem.

maso-klouda-6Story

Odebírají od nich nejlepší restaurace. Maso Klouda ale chce, aby si dobrý steak mohl udělat každý

Sdíleli lásku k masu, ostatně potkali se v jiném masném provozu. Dnes mají manželé Kloudovi provoz s obratem kolem 80 milionů korun.

bbdriverudna

České bagetové království vyrostlo na rekordní 1,6 miliardy a je zpět v zisku. Táhla Bageterie Boulevard

Společnost Crocodille Petra Cichoně po náročném roce zlepšila své hospodaření. Bagety vyrábí už od roku 1991 a provozuje také síť 360pizza.

vanocni-special-5

Tipy na dárky na poslední chvíli: Kupte lístky na nejlepší představení na světě nebo hrátky s pivem

Zbývá už jen pár dní a vy jste zjistili, že vám chybí dárek? Z domova snadno seženete voucher na netradiční večeři nebo lístky na…

Ademi

Kavárna, ale tak trochu jinak. Nový podnik v Dejvicích kombinuje kabelky od české značky a výběrová zrna

V Ademi Shop & Café se potkávají český design, výběrová káva i místní produkty. Na svědomí ho má Adéla Mitrengová, zakladatelka stejnojmenné značky.

mac-4

The Macallan slaví dvě stě let. Do Česka nyní dorazily lahve s výroční edicí známé whisky

Skotská whisky zakládající si na jednosladové tradici loni jednu svou lahev prodala v bezprecedentním aukčním rekordu. Letos si naděluje k narozeninám.

sugo-nahled

Nová vlna italské kuchyně. V karlínském pasta baru můžete vyzkoušet třeba těstoviny s omáčkou z vodky

Gastronomický Ježíšek naděluje předčasně. Nový newsletter Deli je totiž nabitý hned několika skvělými novinkami.

Zátiší

V Zátiší vchází do nové éry. Šéfkuchař z reality show Hell's Kitchen se zaměří na slovanskou kuchyni

Od podzimu je šéfkuchařem restaurace V Zátiší Daniel Bureš. Staví na nepříliš složitém jídle, do menu by se stále více měly propisovat české pokrmy.