Gastronomie

McDonald’s v Česku chystá změny. Už brzy přijde nový Big Mac a v aplikaci budete sbírat body
Martin Troup pro CzechCrunch hovoří o oblibě kuřecího, o kampani s Minecraftem,…

Na Zélandu vyhrála mistrovství řezníků, teď jde soutěžit za Česko ve světovém kole. A živí se šitím krojů
Monika Remeš se jako vůbec první Češka probojovala na světový řeznický šampionát. Soutěžit na něm bude už na konci března v Paříži.

Před 60 lety ho zmrazili a dali na burzu. Proč, jak a za kolik se obchoduje s pomerančovým džusem?
Věděli jste, že na burze se obchoduje také s pomerančovým džusem? A proč ne třeba i s jablečným? Vysvětluje analytik XTB Marek Nemky.

Uvažoval jsem i o prodeji, firmu ale převezme syn. A já mu do toho nebudu kafrat, říká šéf CrossCafe
V Plzni, kousek od Boleveckého rybníka, sídlí dva Janové Janákové – otec a syn. V rozhovoru líčí, jak se daří jejich CrossCafe a co…

Stačí přidat dubajskou čokoládu a máte hit. Za měsíc jsme prodali krémy za miliony, říká Alex Koníček
Krémy všech druhů a příchutí prodává česká značka Big Boy už roky. Teď představila i jeden s příchutí dubajské čokolády a hlásí rekordy.

Vyzkoušeli jsme kavárnu od Jihlavanky. Je retro, podává turka na stojáka a sídlí na Palmovce
Tchibo, které Jihlavanku vlastní, má v plánu vybudovat celou síť podniků s kávou a malým občerstvením s sebou. Staví i na nízké ceně.

Vymýšlely jídlo dětem na hřiště, až napsaly Velkou svačinkovou bichli. A z ní vyrostl milionový byznys
Velká svačinková, obědová, polévková a prázdninová bichle mají za sebou přes padesát tisíc prodaných kusů. Na podzim k nim přibudou i večeře.

Čeští The Miners jsou ve stovce nejlepších kaváren světa. Pomůže nám to s expanzí, věří zakladatelé
Sebevědomý český řetězec s výběrovou kávou nezahálí. Vedle umístění na světové mapě zajímavých podniků loni utržil 140 milionů a hledá investora.

Pražský bar se dostal do výběru nejzajímavějších podniků na světě. Z Česka se to povedlo jen pěti dalším
Pražská Alma je restaurací, kavárnou i barem – a právě její bar se dočkal prestižního ocenění od výběru 50 Best Discovery.

Restaurace Paul v Praze? Snad příští rok, káva a sladké už nestačí, říká muž, který teď šéfuje i Costě
Dubajská čokoláda? Obří hit, byznysový potenciál v ní však nevidím, říká šéf Paula a Costy Filip Kubernat. Zajímavé mu přijdou třeba lanýže či kaštany.

Jako v chrámu z Indiany Jonese. V Holešovicích se vylupuje Mexická, ambiciózní projekt tvůrců Bruxxu či Sii
Už 10. března budeme moci poprvé zavítat do restaurace, která chce předvést latinskoamerickou kuchyni, jak jsme ji v Česku ještě nezažili.

Matuška, Kolektor i Vinohradský parlament. Kam si v Praze zajít na čepované nealko pivo?
Nealkoholické pivo už dávno není jen Birell. Možností je stále víc a to i čepovaných! Přinášíme tipy na patnáct pražských podniků, kde mají nealko…