Pinterest s gigantem za zády míří do Asie a spouští japonskou verzi

Michal PtáčekMichal Ptáček

pinterestjapan
0Zobrazit komentáře

Poměrně v tichosti připravovaný, avšak dlouho plánovaný vstup na asijský trh, se stává realitou a jedna z nejoblíbenějších sociálních sítí dneška Pinterest, spouští speciální japonskou verzi.

Kromě kompletního překladu, byla japonská varianta dovybavena i některými pro Japonsko specifickými funkcemi a kategoriemi, zabývajícími se například netradičním zdobením těla a podobně ( s napětím samozřejmě očekáváme Takešiho hrad).

Velkou zásluhu na vstupu Pinterestu do země vycházejícího slunce má bezesporu japonský e-commerce gigant Rakuten, který se zhruba před rokem a půl zúčastnil investičního kola, v němž Pinterest získal od investorů 100 milionů dolarů. Hiroshi Mikitani, CEO Rakutenu v té době prohlásil:

Zatímco někteří nahlížejí na e-commerce jako přímočarou věc, my věříme že je to neustále utvářející se proces, ve kterém spolu obchodníci a zákazníci mohou komunikovat, objevovat a spolupracovat tak, aby ho udělali více zajímavým. Vidíme obrovskou synergii mezi vizí Pinterestu a naší společností v oblasti e-commerce a proto se Rakuten těší, až bude moci Pinterest představit v Japonsku a následně i na dalších trzích kde působí.

Rakuten, který zaměstnává cca 10 000 lidí, aktuálně  působí v podstatě po celém světě, přičemž mezi jeho nejznámější aktivity z posledních let patří například akvizice: Buy.com, Wuaki.TV, Tradoria nebo Play.com. Příjmy celé skupiny za rok 2012 činily $4.7 miliard dolarů. Čistý zisk byl poté 208 milionů dolarů.

Hodnota Pinterestu je v současnosti odhadována na 4 miliardy dolarů.

foto: Pinterest blog

Diskuze (0)

Novinka

Anonym