Jak se daří českému foodie startupu Storyous?

Michal PtáčekMichal Ptáček

Storyous…

0Zobrazit komentáře

Český gastro startup Storyous, už jsme si u nás několikrát představovali. Naposledy například v souvislosti s vydáním iOS aplikace a především pak také spuštěním zákaznického systému pro restaurace a kavárny, který podnikům nabízí jednoduchou správu objednávek, plateb, statistik a účtenek.

storyous_1

Přečtěte si takéČeský foodie startup Storyous brzy spustí objednávkový systém pro restaurace a kavárnyČeský foodie startup Storyous brzy spustí objednávkový systém pro restaurace a kavárny

Protože od spuštění objednávkového systému, ke kterému brzy oficiálně přibude i mobilní platební systém pro zákazníky, uplynulo už několik měsíců, požádal jsem kluky o pár čísel a aktuálních informací.

Růst

Celé platformě se podle spoluzakladatele projektu Hynka Husníka daří velmi dobře. Od jejího oficiálního spuštění, které proběhlo v březnu, služba pravidelně každý měsíc zdvojnásobuje své tržby. Ty by se konkrétně tento měsíc měly dostat na 400 000 Kč, s tím, že během zhruba 2 měsíců, by se celý projekt měl přehoupnout do zisku.

„Čeká nás ještě pár měsíců intenzivního vývoje systému pro restaurace a myslím si, že poté dokážeme uspokojit v podstatě kohokoliv“, dodává Hynek Husník

trzby

Celkové tržby podniků, které využívají systém od Storyous…

Podniky

Objednávkový systém od Storyous, spadající pod platformu Storyous Pro, momentálně používá okolo 50 podniků, včetně například nedávno spuštěného N5 Café, umístěného v prostorách smíchovského akcelerátoru Node5. Tam jsem celý proces několikrát vyzkoušel a ověřil tak, jak v praxi vlastně funguje. Jednoduše si objednáte, zaplatíte, obsluha následně zanese platbu do tabletu, který ji spáruje s pokladnou a poté automaticky vytiskne účet. Fajn je, že momentálně už můžete platit nejen v hotovosti, ale také elektronicky prostřednictvím mobilní appky pro iOS (více viz níže).

Tento měsíc jinak Storyous očekávají získání dalších 20 nových podniků, které budou služeb jejich systému využívat. V červenci poté zhruba dalších 30.

prodeje

Menší zajímavost, aneb nejprodávanější druhy kávy v partnerských podnicích na vzorku zhruba 10 tisíc prodaných „kusů“

Monetizace

Co se monetizace týče, vydělává Storyous formou měsíčního poplatku, kdy podnikům účtuje částku 590 Kč/měsíčně za tablet s objednávkovým systémem fungujícím na platformě Android, plus 290 Kč/měsíčně za každý další. Jednorázové zřízení služby/aktivační poplatek, pak ještě vyjde na 5 990 Kč.

Chystané novinky

Připravovaných novinek je v tuto chvíli hned několik.  Od spuštění skladového hospodářství pro podniky, přes bonusový program, ve kterém se uživatelé dočkají různých benefitů a odměn za to, že v podnicích platí právě přes Storyous, až po to nejdůležitější, konkrétně již zmíněný a aktuálně v betaverzi fungující platební systém pro zákazníky.

Ten je momentálně k dispozici například právě v N5 Café a je zřejmě tou nejzajímavější věcí na celém konceptu Storyous. Po stáhnutí oficiální iOS appky (verze pro Android vychází tento měsíc), si ji totiž spárujete s vaší platební kartou a v podporovaných podnicích pak můžete platit jednoduše přímo přes váš mobilní telefon.

 

phone_payment

Storyous platby…

O spolupráci s Rockaway Jakuba Havrlanta a další připravované investici…

Koncept Storyous před několika měsíci zaujal i Jakub Havrlanta (ex bezrealitky.cz), který prostřednictvím svého fondu Rockaway nainvestoval do služby nižší jednotky milionů Kč…

„Rockaway nám hodně pomáhá se strategickým plánováním a zároveň také výrazně zprofesionalizovala naši činnost zejména v oblastech jako je účetnictví, právo, finanční plánování apod. Klíčově pro nás je, že jsme všichni na jednom patře a jsme tak se všemi co potřebujeme neustále v kontaktu“, říká Hynek Husník

Hynek mi zároveň prozradil, že další dodatečná investice od Rockaway je na spadnutí, tak uvidíme co se z ní v brzké době vyvrbí :). V plánu jsou v podstatě dvě varianty: menší investice pro další, postupný růst a větší investice pro co nejrychlejší vstup služby do zahraničí…

image

Storyous…

Diskuze (0)

Novinka

Anonym