Zdeněk Cendra a spol. oznamují další globální projekt: 10Gbps.io

Michal PtáčekMichal Ptáček

0Zobrazit komentáře

Partička kolem Zdeňka Cendry už nějaký čas provozuje další novou online službu s globálním přesahem, tentokrát s názvem: 10Gbps.io.

Jak už u Zdeňka a jeho projektů bývá zvykem, hlavním zaměřením jsou opět traffic a data. 10Gpbs.io je dedicated server provider a jak Zdeněk říká:

Je to další z vertikál a způsob, jak zvýšit revenue z ciziny a snížit vazbu na zákaznický kmen v ČR. Obecně se jedná o segment trhu serverů, který ješte není rozebraný/rozdrobený, jako např. trh běžných dedikovaných serverů, kde jsou na světě tisíce providerů. Navíc v ČR je poměrně, běžné, že server provider nabízí perfektní služby za jednu transparentní měsíční fixní cenu. V cizině toto není tak vyzrálé. Spousta providerů si nechává platit za každý restart / hw servis, čímž se služba zákazníkovi prodražuje.

Služba, která cílí na trh západní Evropy a USA, jinak funguje 2 měsíc a provozně je v plusu. Cílem je pak 200+ prodaných serverů v EU a 250+ v US během prvních 12ti měsíců fungování, což v podstatě znamená obrat v řádu jednotek milionů Kč měsíčně.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym