Poslat zaměstnance do San Fransisca se českým STRV vyplatilo

0Zobrazit komentáře

Před měsícem se rozhodl poslat 10 ze svých zaměstnanců  do San Francisca. Oznámil jim, kdy se mají sbalit a co potřebují s sebou. Dva týdny jim pak představoval jeho denní realitu. Ukázal jim, jak funguje business v USA, setkali se s klienty pro které pracují a prohlédli si jedno z nejzajímavějších měst na světě. Teď už jsou zpátky v pražské vývojové kanceláři a David Semerád, spoluzakladatel společnosti STRV, může zhodnotit, co všechno to přineslo.

Co vás vedlo k přestěhování do Spojených států a proč tam poslat dalších deset lidí?
Všichni zákazníci sídlí v USA a většina přímo v San Franciscu. Je zcela samozřejmé, že tu jsme také. Stejně samozřejmé bylo i pozvat sem co nejvíc kluků, aby všechno viděli tak, jak to každý den vidíme my. Ukázat jim Silicon Valley a co nejvíc přiblížit to, co nás sem táhne a proč tu chceme pracovat. Všechno tu totiž probíhá trochu jinak, což je na samostatné povídání.”

Co vás na jejich počínání tady překvapilo?
Nejvíc mě překvapilo, jak dobře naši vývojáři jednají s klienty. Mluví s nimi denně anglicky přes Skype, ale naživo si vedli snad ještě lépe. Ale právě díky dvojjazyčnému prostředí se k nám hodně lidí hlásí a proto to klukům problém nedělá.

slack_for_ios_upload

Přečtěte si takéJaký je TechCrunch Disrupt v San Franciscu? Díl prvníJaký je TechCrunch Disrupt v San Franciscu? Díl první

Nebyly dva týdny málo? Nechtěl někdo zůstat déle?
Nakonec tu měli kluci tak nabitý program, že se snad i těšili domů. Čekala tam na ně nová kancelář, kterou jsem já sám viděl jen na fotkách. Ale na hodně z nich jsem viděl, že by se jim tu líbilo i napořád. Dva týdny není dost na to aby člověk poznal vše, ale obrázek o tom co se mu líbí, si udělá.

Co to s sebou přineslo a co plánujete dál?
Bylo to poprvé, co jsme něco podobného uspořádali a hodně jsme se při tom naučil. Začínám mít jasno v tom, jaký bude mít průběh další podobný camp. Cesta deseti lidí a jejich ubytování tady jsou ceklem značný náklad. Když k tomu přidáte i pronájem kanceláře, musíte dobře zvážit zda se vám taková věc vyplatí a co od ní čekáte. Ale stačilo pár dní a vidím, že jsou kluci do práce o to víc nadšení. V hlavě už se nám rodí nápad, jak s tím naložit do budoucnosti, dost pravděpodobně se bude jednat o delší časová období a menší skupiny, tak abychom v San Franciscu stále měli početnější tým.

Hodně lidí dnes do USA jezdí. Většinou sem jedou za letní brigádou, kterou zakončí dovolenou a cestováním. Je i tohle určitým způsobem přínosné?
To je skvělý zážitek, ale o denní realitě v oboru vám to řekne pramálo. Není to jako když vás sem vyšle společnost, abyste ji zastupoval při milionových zakázkách. Je to hodně podobné tomu, když tu studujete. To je navíc i můj případ, proto to dokážu porovnat.

strv-1

STRV kanceláře v NextSpace…

strv-3

Eric Schmidt…

strv-garaz

Garáž Steva Jobse…

strv-5

Death Valley…

Diskuze (0)

Novinka

Anonym