Stavba nového UFO sídla Applu v problémech

Michal PtáčekMichal Ptáček

apple1
0Zobrazit komentáře

I v případě, že nepatříte mezi fanoušky společnosti Apple, jste určitě v posledních měsících zaregistrovali zprávy o připravovaném a extrémně moderním kampusu této společnosti, které spíše než kanceláře připomíná futuristickou kosmickou loď. Finální realizace této stavby, která vyjde v přepočtu minimálně na 120 miliard Kč a která bude zabírat plochu o rozloze 2,8 milionů stop čtverečních, se ale podle všeho o něco opozdí.

Apple totiž podle několika amerických magazínů v čele s Business Journal údajně nebyl spokojen s dodavatelem stavby, firmou Skanska (a zároveň také DPR Construction Co) a rozhodl se s ním přerušit spolupráci. Vedení Skansky, podle kterého se jednání s Applem zkrátka dostalo do slepé uličky pak dodává, že jejich finanční ztráta tímto krokem dosáhne na zhruba 800 milionů dolarů.

maps

Přečtěte si takéApple kupuje GPS startup pro vylepšení mapových podkladů a autonomní navigaceApple kupuje GPS startup pro vylepšení mapových podkladů a autonomní navigace

Novým dodavatelem by se podle jednoho ze zástupců města Cupertino, kde bude nové sídlo postaveno, měly nyní stát společnosti Rudolph & Sletten and Holder Construction.

campus2
Aktuální průběh stavby…
apple-spaceship
Plánovaná finální podoba nového sídla Applu…

apple-cupertino

foto: The City of Cupertino

Diskuze (0)

Novinka

Anonym