Největší anonymní seznamka čelí útoku a ohrožení dat 37 milionů uživatelů

Screen Shot 2015-07-21 at 11.47.42

Homepage seznamky

0Zobrazit komentáře

Pravděpodobně jedna z největších anonymních seznamek na světě, Ashley Madison,  která schraňuje data 37 milionů uživatelů, čelí útoku hackerů. Ti vyhrožují, že pokud se celý web v nejbližší době neuzavře, uveřejní citlivá data a fotografie. Hackerská skupina The Impact Team uveřejnila na internetu část dat, aby ukázala, že nejde jen o planý poplach.

Provozovatel seznamky, Avid Life Media, potvrdil, že nedávno opravdu přišel na stranu jejich serverů zásadní bezpečnostní útok, ale že se jim podařilo chybu odstranit a data jsou nyní v bezpečí. To nic nemění na faktu, že se citlivé údaje – sexuální fantazie, soukromé fotografie nebo kreditní karty – mohou dostat ven. Útok přišel v nepříjemnou chvíli, protože se Avid chystal se seznamkou na IPO, ve kterém plánovali získat až 200 milionů dolarů.

bwin

Přečtěte si takéOnline pokerová herna Bwin.party prodána za neuvěřitelných 1,4 miliardy dolarůOnline pokerová herna Bwin.party prodána za neuvěřitelných 1,4 miliardy dolarů

Ashley Madison funguje na principu anonymity proto, že cílí především na vdané ženy a ženaté muže, kteří chtějí zažít něco nového, krátkodobého. O úspěchu svědčí fakt, že se každých 6 sekund registruje nový uživatel. Není to ale první kontroverzní projekt skupiny ALM. Provozuje totiž ještě CougarLife, pro zralé ženy hledající povyražení, nebo EstablishedMen, seznamku pro zajištěné muže, kteří si chtějí vydržovat hezkou slečnu.

Od skupiny hackerů přišla tato zpráva:

Přerušení provozu AM (Ashley Madison) a EM (Established Men) vás sice bude něco stát, ale neochota spolupracovat vás bude stát víc.

A není to poprvé, co morální dilema donutilo hackery jednat. Před zhruba 2 měsíci zaútočila stejná skupina i na mnohem veřejnější seznamku, Adult FriendFinder, která hlásí 64 milionů aktivních uživatelů, informuje VentureBeat. O to více je možná vtipný fakt, že všechny stránky se rovnou při registraci chlubí špičkovým zabezpečením. Jaký to ale bude mít vliv na nové a stávající uživatele, není zřejmé.

Screen Shot 2015-07-21 at 11.32.30

Diskuze (0)

Novinka

Anonym