Apple koupil startup, jehož technologie byly použity v nejnovějším filmu Star Wars

Michal PtáčekMichal Ptáček

faceshift
0Zobrazit komentáře

Technologický gigant Apple víceméně v pravidelných intervalech kupuje menší startupy, jejichž technologie se následně snaží využít v některém ze svých produktů. A podobný příběh to asi bude i v případě švýcarského startupu Faceshift, který umožnuje díky své motion capture technologii vytvářet animované avatary, které zvládají s velkou přesností napodobovat grimasy člověka před snímacím zařízením.

Snímek obrazovky 2015-11-19 v 11.14.37

Přečtěte si takéDalší upoutávka na nové Star Wars je tady! (video)Další upoutávka na nové Star Wars je tady! (video)

Podle amerického portálu TechCrunch se zvěsti o této akvizici šířili v kuloárech už delší dobu, nicméně až nyní je obchod podle všeho potvrzen oficiálně.

Bude každopádně zajímavé sledovat, jak Apple s touto technologií, která vznikla v Zurichu, v budoucnu naloží. V posledních letech totiž Apple koupil hned několik dalších evropských startupů, které vyvíjely podobné motion capture technologie. Například startupy Metaio, PrimeSense nebo Polar Rose a je tak otázka, co tímto krokem zamýšlí (logicky se nabízí například využití v Apple TV).

Mimochodem technologie startupu Faceshift použili například i tvůrci nejnovějšího filmu Star Wars: Síla se probouzí, který do kin zamíří už v prosinci.

Star Wars: The Force Awakens 60 Second TV SpotA new beginning is coming December 18. Watch the official 60 second TV spot for Star Wars: The Force Awakens.

Posted by Star Wars on 12. listopad 2015

faceshift-2

faceshift-3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym