Apple se chystá s novým iPhonem zrušit podporu rozhraní, na které jsme desítky let zvyklí

iphone
0Zobrazit komentáře

Apple je odjakživa známý tím, že se snaží svým uživatelům co nejvíce omezit přístup ke customizaci svého hardware. Kdysi to byla změna šroubků u monitorů, stolních PC a macbooků, později pak různé změny konektorů, které ve finále velmi omezily standardy jako klasické USB. V něčem je to dobře, v něčem špatně – Apple se u toho ale nechce zastavit.

S příchodem nového iPhonu s označením 7, který by se měl na trh dostat klasicky v září příštího roku, plánuje totiž výměnu standardního 3,5mm vstupu pro sluchátka za svoje vlastní řešení, které by mělo využívat lightning kabel se speciálním adaptérem. Ten se pak už jen propojí se sluchátky, které dostanou novou generaci vstupu.

samsunga

Přečtěte si takéSamsung představil nový mobilní telefon, se kterým se vrátíte o 10 let zpátkySamsung představil nový mobilní telefon, se kterým se vrátíte o 10 let zpátky

Hlavním důvodem pro takhle zásadní změnu je nutná tloušťka zařízení (telefonu), který by tímto mohl být opět o přibližně 1mm a více tenčí. Momentálně má iPhone 6S tloušťku 7,1mm a s novou změnou by se iPhone 7 přiblížil 6mm, což je podobné, jako u poslední generace iPod Touch.

Pokud byste se ale přeci jen nechtěli loučit se starou technologií, budete si moci zakoupit konvertor z 3,5mm na lightning a tím si zajistit zpětnou kompabilitu. Stejně tak budou stále bez problému připojitelná i bluetooth sluchátka. Tak jako tak dává ale spekulace serveru Macotakara smysl, už jen z pohledu do historie, ve kterém se podobně velká změna uskutečnila při přechodu z iPhone 4S na 5 se zcela novým napájecím kabelem a formátem sim karet.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym