Bill Gates zítra oznámí obří investici do výzkumu zdrojů obnovitelných energií

Michal BenatzkyMichal Benatzky

bill
0Zobrazit komentáře

Podle informací serveru Climate Wire má technologický magnát Bill Gates v plánu investovat 2 miliardy dolarů do rozvoje obnovitelných zdrojů energie. Oficiálně by měl spoluzakladatel Microsoftu svůj záměr oznámil už zítra, tedy v pondělí, přičemž v přepočtu téměř 50 miliard korun by mělo putovat z Gatesovy vlastní kapsy.

Mnoho detailů zatím bohužel nevíme, známo je pouze to, že jeden z  nejbohatších lidí na světě svůj pán představí první den summitu OSN o klimatických změnách, který se koná v Paříži. Nový projekt, který se stane jedním z největších v historii v této oblasti by tak měl oznámit po boku amerického prezidenta Baracka Obamy, indického premiéra nebo francouzského prezidenta François Hollanda.

flux

Přečtěte si takéf.lux: vynikající aplikace, díky které vás u počítače přestanou bolet očif.lux: vynikající aplikace, díky které vás u počítače přestanou bolet oči

„Dělám to, protože věřím, že příštích pět let přinese mnoho objevů, které pomůžou vyřešit problémy se změnou klimatu. „Moderní technologie kompletně změnily způsob, jakým lidé žijí, proto tedy můžeme vytvořit bezemisní budoucnost, pokud se k tomu zavážeme.“ Uvedl Bill Gates k připravované investici na svém blogu.

Víme také to, že se Gates do nové výzvy nepouští sám, spolu s ním by totiž mělo své miliardy do rozvoje bezemisních energií investovat několik dalších miliardářů, které podpoří významní světoví státníci z USA, Indie a Francie. Vzhledem ke Gatesových rozsáhlým charitativním zájmům se nejedná o první pokus o proniknutí do této oblasti. Už v minulosti totiž Gates investoval do projektů jako byly například solární nebo větrné elektrárny.

foto: oninnovation/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym