Tohle jedinečné, čtyřmístné letadlo si můžete koupit již za pár set tisíc dolarů

singapore1
0Zobrazit komentáře

Možná si řeknete, že kupovat si v dnešní době menší soukromé letadlo je hloupost, jenže pokud cestujete nejen za businessem z bodu A do B a potřebujete tam být co nejrychleji a přitom ještě pracovat, moc možností nemáte. Efektivita takto utracených peněz a návratnost je v tomto případě relativně vysoká.

Většina soukromých letounů se ovšem pohybuje ve stovkách milionů korun a pojme tolik lidí, kolik třeba ani nepotřebujete. S tím jsou spojeny vyšší náklady na palivo, nevytížená místa, servis a další. Pokud si ovšem nepořídíte jeden z malých letounů od společnosti Cobalt, která před několika dny představila 2 modely mířící do prodeje a které se chlubí tím, že jde o nejrychlejší jednopístové motorizace na trhu.

nyc-h

Přečtěte si takéPodívejte se na futuristický realitní projekt za 20 miliard dolarů, který promění New YorkPodívejte se na futuristický realitní projekt za 20 miliard dolarů, který promění New York

První model s označením Valkyrie-X disponuje 350koňovým pohonem, který dokáže cestovat rychlostí až 480 km/h a pojme až 4 dospělé pasažéry + dítě. Letadlo je dlouhé pouze 9,1 metrů a stejné má i rozpětí křídel. Jeho cena se na trhu momentálně pohybuje na hranici 595 tisíc dolarů, což je zhruba 14,9 milionu korun s dobou výroby nepřekračující půl roku.

Screen Shot 2015-11-15 at 17.37.42

S běžným obsazením, jeden pilot a jeden pasažér, se dostane letadlo na vzdálenost doletu 2200 km, takže je s ním možné v rámci Evropy cestovat kamkoliv a v rámci USA pouze s jedním krátkým mezipřistáním pro doplnění paliva. Z Prahy se tak za jistých okolností dostanete mimo jiné i do Moskvy, tureckého Istanbulu nebo Káhiry v Egyptě.

Druhý model s označením Co50 nabídne o poznání lepší parametry, ale dolet stejný. Jeho cena bude kolem 699 tisíc dolarů, tedy asi 17,5 milionu korun, dodává TechCrunch. Oba dostupné modely jsou vyvedené v perfektním designu, s ručně šitými koženými sedačkami, grafickým dashboardem a ukazateli s možností propojení s ipadem.

Screen Shot 2015-11-15 at 17.38.00
Screen Shot 2015-11-15 at 17.38.20
cobalt

Foto: Cobalt

Diskuze (0)

Novinka

Anonym