Slack spustil tržiště aplikací pro vývojáře a vlastní investiční fond s 80 miliony dolarů

slackapps
0Zobrazit komentáře

Pravděpodobně dnes nejpopulárnější, nebo alespoň nejrychleji rostoucí, kolaborativní nástroj Slack nepřestává raketovým tempem stoupat vzhůru. Jen od října tohoto roku se podařilo do dnešního dne získat 300 tisíc nových uživatelů, kteří používají Slack na denní bázi a dostat tak celkové číslo na hranici 2 milionů, z čehož je 570 tisíc platících.

Takový růst se podařilo zaznamenat za pouhých 15 měsíců. Včera Slack navíc oznámil spuštění tržiště aplikací a služeb, které do něj lze integrovat a které jich momentálně obsahuje na 150. Vývojáři tak nově mohou nabízet svoje výtvory dále jak soukromě, tak nově veřejně i pro ostatní a k vývoji nových řešení využít podrobné dokumentace a potencionálních peněz z investičního fondu.

jukedeck2

Přečtěte si takéDíky tomuhle startupu si můžete vytvořit vlastní hudbu pomocí umělé inteligenceDíky tomuhle startupu si můžete vytvořit vlastní hudbu pomocí umělé inteligence

Slacku se totiž podařilo ve spolupráci s partnery jako Andreessen Horowitz, Accel Partners nebo Index Ventures vytvořit fond, který disponuje kapitálem ve výši 80 milionů dolarů, v přepočtu asi 1,98 miliad korun a který by chtěl investovat do projektů, které bude primárně založeny na implementaci řešení Slacku.

Kromě peněz by se tak potencionálně proinvestovaný projekt měl dostat i do distribuční sítě Slacku. Cílem vedení je podle všeho získat na svojí stranu co nejvíce developerů, kteří pomohou „zdarma“ rozvinout integraci jejich řešení s mnoha službami, které přilákají nové platící zákazníky. Nad 10 integrací je totiž Slack pro všechny placený. Vytvořeno jich bylo již přes 4000, ale jen zmíněných 150 se dostalo do oficiálního tržiště, informuje VentureBeat.

slack_dau_121515_novet

Růst uživatelů. Zdroj: VentureBeat

Diskuze (0)

Novinka

Anonym