Marvelovka Deadpool vydělala za první víkend v kinech v přepočtu 6,5 miliardy korun

Michal BenatzkyMichal Benatzky

deadpol
0Zobrazit komentáře

Nejnovější počin komiksového studia Marvel, který už dal světu takové trháky jako Avengers nebo trilogii Iron Man zkusil tentokrát štěstí s neobvyklým antihrdinou jménem Deadpool. A už po prvním víkendu v kinech je jasné, že risk se vyplatil ve velkém stylu.

Akční trhák totiž od premiéry, která proběhla minulý čtvrtek zaznamenal jen v USA tržby ve výši 135 milionů dolarů, v přepočtu tedy zhruba 3,3 miliardy korun. Celosvětové příjmy pak dosáhly částky 260 milionů dolarů (6,5 miliardy korun). Netradiční Marvelovka je tak nejúspěšnějším filmem všech dob, na který mohou mladiství pouze v doprovodu rodičů.

bb8

Přečtěte si takéNyní si můžete domů koupit vlastního „inteligentního“ droida ze Star WarsNyní si můžete domů koupit vlastního „inteligentního“ droida ze Star Wars

Deadpool se stal také největším únorovým hitem všech dob, když z trůnu sesadil kontroverzní drama 50 Odstínů šedi. Svými tržbami překonal Deadpool například i Matrix Reloaded, který v roce 2003 v amerických kinech utržil 91 milionů dolarů. I po započtení inflace, by se tak prostřední díl série Matrix dostal na 132 milionů, což na Deadpool stále nestačí. Pozadu se 116 miliony zůstal také Muž z oceli z roku 2013, informuje server Variety.

Náklady na natáčení dosáhly na marvelovské poměry poměrně skromných 58 milionů dolarů. Sázka na neposlušného člena týmu X-menů se tak rozhodně vyplatila. Po prvních čtyřech dnech promítání by totiž tržby amerických kin měly dosáhnout 150 milionů dolarů. Je tak téměř jisté, že veškeré náklady na film se producentům několikanásobně zhodnotí.

foto: Marvel

 

 

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym