S touhle aplikací se z vašeho mobilu při řízení auta stane kamera s umělou inteligencí

nexar2
0Zobrazit komentáře

Po takřka 100 letech manuálního řízení přichází nová doba, která přináší snahu o co největší zjednodušení, až úplnou automatizaci. Od plně autonomních systémů, přes částečného autopilota, který funguje v mnoha vozech, chytré navigace a podpůrné systémy pro hlídání pruhů, parkování až po senzory únavy a mnoha dalších faktorů ovlivňujících řízení.

S automatizovaným řízením souvisí i tvorba umělé inteligence, která je schopna rychle zareagovat v kritických situacích nebo prozradit řidiči momentální data, která mu poslouží k rozhodnutí. K tomu skvěle slouží aplikace Nexar, která se po nainstalování a upevnění na palubku vozu promění v komplexní kameru snímající okolí a varující před možnými nebezpečnými událostmi.

mergim

Přečtěte si takéRockaway investuje 2 miliony dolarů do tohoto startupu ze smíchovského StartupYarduRockaway investuje 2 miliony dolarů do tohoto startupu ze smíchovského StartupYardu

V rámci svých senzorů dokáže vypozorovat náhlé brždění vozů před řidičem, rychlou změnu pruhů, nepřirozené chování řidiče na silnici, statistiku nehod v daném úseku, sledovat na základě senzorů pohyby vozidla a zároveň snímat vnitřní kamerou interiér vozu – to se hodí speciálně např. pro řidiče taxislužeb nebo služeb typu Uber.

nexar-dash

V nejbližší době by se podle tvůrcu měla objevit i buď hlasová nebo jen zvuková podpora upozornění, která eliminuje nutnost čas od času kouknout na display telefonu. Aplikace je tak skvělým doplňkem pro varování před nečekanými událostmi, které nemusí řidič v první chvíli vyhodnotit jako nebezpečné, stejně jako pro levnou alternativu záznamového zařízení do auta, které se stalo v posledních letech „povinnou“ výbavou všech opatrných řidičů.

Aplikace je prozatím k dispozici pouze pro iOS, a to zdarma. Stahovat ji můžete zde.

nexar

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym