Na neúspěšnou šéfku Yahoo Marissu Mayer, čeká zlatý padák ve výši 894 milionů

Michal PtáčekMichal Ptáček

mar
0Zobrazit komentáře

Za zhruba 3 měsíce to budou 4 roky, co do čela společnosti Yahoo nastoupila Marissa Mayer, která okolo své osobnosti během své úspěšné kariéry zejména ve společnosti Google, dokázala vytvořit doslova kult a stala se miláčkem geeků a technologických médií po celém světě. Nyní se ale ukazuje, že ani její schopnosti (podle spousty lidí z oboru naopak neschopnosti) však rozhodně nebudou stačit k tomu, aby společnost Yahoo zachránila před postupným úpadkem.

Vliv tohoto kdysi silného amerického giganta totiž neustále klesá, čemuž určitě nepomohly například ani neúspěšné akvizice několika populárních startupů typu Tumblr (1.1 miliarda dolarů). Výsledkem je masivní propouštění zaměstnanců a klesající cena akcií, která za posledních 12 měsíců spadla o 23%!

john-1

Přečtěte si takéJohn Vanhara spouští novou a zjednodušenou službu na zakládání firem v USAJohn Vanhara spouští novou a zjednodušenou službu na zakládání firem v USA

Zlatý padák? V přepočtu asi 894 milionů korun

I přes tyto problémy si ale v konečném důsledku Marissa Mayer nemusí příliš zoufat. Tedy alespoň podíváme-li se na celou situaci po finanční stránce. V poslední době se totiž stále hlasitěji mluví o prodeji Yahoo, což by za této situace pro Marissu Mayer znamenalo obdržení velmi lukrativního zlatého padáku. Díky jeho výši v podobě 3 ročních platů + akciím, by si totiž podle CNN přišla na 37 milionů dolarů, v přepočtu tedy cca 894 milionů korun. V případě, že bude vyhozena, by si pak Mayer přišla na stále slušných 12,5 milionů dolarů, v přepočtu 302 milionů korun.

Ještě lépe by na tom byla, kdyby jedna ze zmíněných situací nastala před už zmíněným poklesem akcií. To by si totiž přišla na 110 milionů dolarů (cca 2,6 miliardy korun) v případě prodeje a na 26 milionů dolarů (628 milionů korun) v případě, že by byla vyhozena.

foto: jdlasica/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym