Tohle je finální podoba právě představeného iPhonu s označením 7 a 7 Plus

iphone7d
0Zobrazit komentáře

Rok se s rokem sešel a událost, na kterou čeká nespočet fanoušků a zákazníků po celém světě, je opět tu. V San Franciscu se totiž úderem 10 hodiny ranní spustila Apple Keynote, na které, jak se již předem očekávalo, Apple oznámil nejnovější verzi jejich nejprodávanějšího produktu, přesněji iPhonu s označením 7 a 7 Plus.

Ten nabídne standardní vylepšení jako je o 35 % delší výdrž baterie nebo kvalitnější zadní fotoaparát se 4 světelnými diodami v jedné, fotící lépe v méně osvětleném prostředí, a přední fotoaparát se 7 MP rozlišením. iPhone 7 Plus navíc obsahuje i druhou 12 megapixelovou čočku, kterou chce docílit nové zoomovací funkce, pomocí které půjde jakoukoliv pořízenou fotografií přiblížit až 5x s minimální ztrátou kvality nebo automaticky přidat rozostření pozadí.

0824_1

Přečtěte si takéAmerický startup přišel na způsob, jak pomocí umělé inteligence psát poutavější e-mailyAmerický startup přišel na způsob, jak pomocí umělé inteligence psát poutavější e-maily

Kompletně se také ruší standard EarPod sluchátek, na která jsme byli zvyklí a zvuk bude iPhone přenášet pomocí lightning konektoru – tedy alespoň u standardních sluchátek. Jako další produkt totiž představil AirPods, bezdrátová sluchátka se speciálním senzorem, který pozná, zda jsou zasazena do uší. Nabídne i odolnost proti vodě a prachu, po kterém uživatelé toužili takřka od počátku výroby prvního iPhonu.

airpods

Mezi parametry se pak podle očekávání objevil 64 bitový, 4 jádrový čip s označením A10 Fusion, s přímo integrovaným grafickým procesorem o 50 % vyšším výkonu nebo nová podoba home buttonu, který získal propracovanější senzory, schopné pracovat mimo jiné i se zprávami, notifikacemi nebo předvolenými akcemi. To vše v příjemné, nové barvě Jet Black a plně černém standardním provedení, které se zařadí k existující šedivé, bílo-stříbrné, zlaté nebo zlato-růžové.

iphone7a

Kromě toho je samozřejmostí i vypuštění nejnovější verze systému iOS s označením 10, které bylo několik posledních měsíců ve fázi beta testování. To mimo jiné nabídne nový design map, funkce pro Siri nebo tzv. HomeKit, který za pomocí několika speciálních zařízení umí propojit běžné věci v domácnosti s telefonem. Pomocí propojených žárovek tak lze ovládat světlo, pomocí termostatu zase teplotu v místnosti, rovnou s přesným časovým rozpětím.

imessage-2

Cena za iPhone 7 se bude pohybovat na stejné hladině, jako poslední iPhone s označením 6S, tedy od 649 dolarů, a to s 32 GB pamětí, za 7 Plus pak 769 dolarů s pamětí až do 256 GB. Apple tak kompletně zrušil již nevyhovující verzi se 16 GB. Námi odhadovaná cena pro český trh se bude pohybovat na hranici 18 990 korun za verzi 7 a cca. 21 tisíc za 7 Plus, tedy mírně vyšší, než v minulém roce, kdy jsme správně odhadli 18 390 korun za základní verzi.

iphone7b

Obě verze nového iPhonu 7 by pak měly vyjít 16.9, tedy přibližně za týden, s právě zahájenou možností předobjednávek na oficiálním webu. V Česku se pak objeví od 23. září.

iphone7c

Diskuze (0)

Novinka

Anonym