Trio z automobilového pořadu Top Gear založilo svůj startup, který získal 12 milionů na investicích

drivetribe
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejsledovanějších britských automobilových pořadů, Top Gear, který vysílá televizní stanice BBC, šokoval v druhé polovině minulého roku své fanoušky neuvěřitelnou zprávou. Po jistém indicentu byl po 27 letech práce vyhozen autor jeho původní předlohy a jeden z hlavní trojice, která pořád uváděla, Jeremy Clarkson. Když se o jeho vyhazovu dozvěděli i dva zbývající moderátoři, krok s odchodem následovali a přišlo čekání na to, co bude s pořadem dál.

Nakonec to dopadlo tak, že Top Gear běží ve své takřka původní podobě, ale s jinými moderátory, a oblíbenou trojici upsal do nového pořadu gigant Amazon, který koupil exkluzivní práva pro vysílání na svém Amazon Prime. Mimo všech dalších aktivit si ale trio Jeremyho Clarksona, Richarda Hammonda a Jamese Maye založilo svůj vlastní startup s názvem DriveTribe.

Nanofarm_13

Přečtěte si takéDíky tomuto startupu, si můžete doma za pár korun vypěstovat vlastní potraviny bez zaléváníDíky tomuto startupu, si můžete doma za pár korun vypěstovat vlastní potraviny bez zalévání

O něm právě Clarkson vtipkuje ve smyslu, že jde o něco jako YouPorn, ale pro auta. Server by se měl spustit v listopadu letošního roku a usilovně se na něm pracuje již od ledna. Na to navázala i dubnová seed investice a dalších 5,5 milionů dolarů od Breyer Capital. Teď kromě toho získává DriveTribe dalších 6,5 milionů od 21st Century Fox, provozující mimo jiné americké televizní stanice Fox nebo filmovou produkční společnost.

topgear3

O co půjde? Víceméně o moderovaná fóra, na které bude přispívat nejen samotná trojice, ale i nespočet dalších osobností z automobilového světa. To vše propojené se sociálními sítěmi, s možností účinkování „běžných“ lidí, kteří se mohou do tvorby komunity aktivně zapojit a spolupracovat přímo s Richardem, Hammondem nebo Jamesem, informuje TechCrunch.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym