Česká platforma Gamee se stává hlavním dodavatelem her pro chatovací appku Telegram

Jiří SvobodaJiří Svoboda

gamee-on-the-go
0Zobrazit komentáře

Po vzoru Messengeru od Facebooku se i chatovací aplikace Telegram, která od roku 2014 raketově roste, rozhodla implementovat do svého systému minihry. Ne náhodou si k realizaci tohoto nápadu vybrala partičku původem z Prahy stojící za startupem Gamee, který nabízí vývoj her na míru se záštitou jednoduché herní platformy.

Tým v čele s Boženou Řežábovou a vývojáři z pražského Cleevia slavil úspěchy už dříve. Začínal minulý rok v dubnu s investicí 600 tisíc dolarů od Jana Řežába a od té doby se proslavil i ve světě. Jejich služby využívají i tací jako jsou O2, Coca-Cola či dokonce NASA pro vývoj hry Mars Rover, což byl dosud největší úspěch. Právě začínající spolupráce ale bude jistě neméně zajímavá.

vectr1

Přečtěte si takéNový bezplatný grafický editor, který chce konkurovat velkým hráčům, získal 24 milionů na investicíchNový bezplatný grafický editor, který chce konkurovat velkým hráčům, získal 24 milionů na investicích

Gamee pro tuto chvíli dodalo většinu z třicítky miniher, které jsou již nyní dostupné v nové verzi Telegramu. Tvůrci ale slibují, že počet podobných hříček přímo v aplikaci by měl jít do budoucna do stovek. V tuto chvíli tak stačí do jakéhokoliv chatu v Telegramu napsat „@gamee“, což uživateli zobrazí nabídku od GAMEE, nebo „@gamebot“ pro vybrání si jakékoliv jiné hry.

marsrover

Nový přídavek do Telegramu navíc, například oproti Messengeru, uloží vaše nejvyšší skóre ve všech vašich konverzacích. Mezi hrami, se kterými si již nyní můžete zkrátit dlouhou chvíli, najdete například tituly Mr. Muscle, Karate Kido či již zmiňovaný Mars Rover. Mimo repertoár Gamee zaujmou Math Battle, Corsairs či Lumber Jack.

telegram1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym