Zvednout to?: česká aplikace pro iPhone, která vás ochrání před telemarketingem a dalšími otravnými telefonáty

Filip HouskaFilip Houska

1
0Zobrazit komentáře

Není snad nikdo, komu by na telefon občas nevolalo obtěžující nebo podvodné číslo. Ať už se jedná o telemarketing, nabídky finančních služeb nebo operátora. I když existují internetová místa, kde se dá o podezřelých číslech mnohé zjistit, tak se to může zdát jako zbytečná námaha a to hlavně v porovnání s novou českou aplikací Zvednout to.

Aplikace Zvednout to? pochází z dílen českých vývojářů Igora Kulmana a Jana Čislinského a je založena na jednoduchém, avšak efektivním principu: podle čísla dokáže rozpoznat podezřelého volajícího, který druhé straně tradičně nabízí různé služby, o které vlastně není žádný zájem. Díky této aplikaci se může uživatel ihned rozhodnout, zdali hovor přijme či nikoliv. Deskripce volaného čísla se totiž objeví přímo na obrazovce s barevným označením, o jaký případ se jedná.

ava_2

Přečtěte si takéAva: mobilní aplikace pro neslyšící, která v reálném čase převede mluvené slovo do textové podobyAva: mobilní aplikace pro neslyšící, která v reálném čase převede mluvené slovo do textové podoby

Zvednout to? v sobě aktuálně skrývá přes 6 tisíc nahlášených čísel. Každý uživatel má navíc možnost nahlásit nevyžádané hovory a tím varovat ostatní. Dobrou vlastností je také zachování maximálního soukromí: aplikace totiž nevyžaduje přístup ke kontaktům ani seznamu hovorů. I když je tento softwarový počin zatím dostupný pouze na operační systém iOS za poplatek 0,99 euro, tak se těší velké oblibě. To dokazuje i čtvrté místo na letošní přehlídce AppParade.

1

Očekává se, že do budoucna budou vývojáři implementovat další funkce jako například automatické blokování nevyžádaných hovorů. Ty lze zatím zamítnout pouze manuálně.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym