Takto vypadá televizní show od Applu, ve které účinkují celebrity jako will.i.am nebo Jessica Alba

Filip HouskaFilip Houska

planetoftheapps_1x
0Zobrazit komentáře

Není žádným tajemstvím, že Apple chtěl svou streamovací službu Apple Music obohatit o další formát obsahu, konkrétně tedy toho televizního. Loni koupil práva na populární show Carpool Karaoke s Jamesem Cordenem (která se v Apple Music brzy objeví) a ohlásil novinku pod názvem Planet of the Apps.

O televizní show Planet of the Apps se již nějakou dobu veřejně vědělo, což dokazoval i uskutečněný casting během minulého roku. Nikdo si však nebyl jistý přesným konceptem, i když bylo zřejmé, že bude pojednávat o začínajících a nadějných vývojářích. Nyní však Apple vypustil oficiální trailer, který mnohé vysvětluje.

1

Přečtěte si takéCo se stalo s kanceláří Steva Jobse?Co se stalo s kanceláří Steva Jobse?

Jak již bylo řečeno, na jedné straně budou stát vývojáři aplikací, kteří se budou svými nápady a přesvědčivými argumenty snažit zaujmout „odbornou“ porotu složenou z celebrit jako rappera will.i.ama, zpěvačky Jessicy Alba, herečky/zpěvačky Gwyneth Paltrow a podnikatele Garyho Vaynerchuka z Vayner Media. Vývojáři se mimo jiné mohou radit i s lidmi z Uberu, musical.ly nebo Yelpu.

planetoftheapps_2

I když se může zdát, že porota je složena především z osobností světového showbyznysu (vyjma Vaynerchuka), tak to není celá pravda. Například Alba založila startup The Honest Company (přírodní produkty pro děti) a rozjela kosmetickou značku Honest Beauty, Paltrow stojí za lifestylovou publikací Goop a will.i.am experimentuje například na poli nositelných produktů (Dial).

Uvedené osobnosti budou z různých relevantních hledisek hodnotit aplikace a podle jejich uvážení rozhodnou, zdali jsou dostatečně dobré k tomu, aby do nich bylo investováno. Určitý obnos peněz do nich mohou nalít jak sami porotci, tak i věhlasná venture kapitálová firma Lightspeed Venture Partners, která investovala do řady startupů, nebo oblíbený server Product Hunt.

Nejúspěšnější nápad, respektive aplikace, se poté může těšit nejen z poskytnutého kapitálu, ale také z dosazení jednoho ze čtveřice mentorů/porotců do svého týmu a viditelné místo v App Store, odkud bude výsledný počin možné stáhnout.

Jak to obstojí u diváků?

Na spekulace tohoto rázu je ještě brzy, ale lze však očekávat, že se strhne lavina nejrůznějších komentářů. O takový se mimo jiné postaral Sebastiaan de With, designer, který působil například právě v Applu nebo Mozille, na svém Twitteru, kdy Planet of the Apps hodnotí jako „jednu z nejhůře znějících televizních show“.

planetoftheapps_3

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym