Elon Musk buduje „Nudnou firmu“, která chce zrychlit stavbu tunelů až o 1000 procent

Jiří SvobodaJiří Svoboda

elon
0Zobrazit komentáře

Vizionář Elon Musk, který stojí za projekty jako Tesla nebo SpaceX a jehož čisté jmění se odhaduje na 13,4 miliardy dolarů, rozjíždí nový projekt, který dostal název „The Boring Company“, a který se chce se zabývat efektivnější stavbou tunelů.

O svém nápadu, který uvedl slovy, že už ho doprava vytáčí, se poprvé Musk zmínil na svém Twitteru v prosinci minulého roku. Mnohými to bylo bráno spíše jako nadsázka – to by ovšem nesmělo jít o Elona Muska.

Jeff_Bezos_Pad

Přečtěte si takéZakladatel Amazonu Jeff Bezos chce dovážet balíčky na MěsícZakladatel Amazonu Jeff Bezos chce dovážet balíčky na Měsíc

Na pozemcích SpaceX v Los Angeles, kde nejsou potřeba žádná povolení, už totiž vznikl za pomocí vrtáku malý, 1,5 metru dlouhý a 90 centrimetrů široký zkušební vrt. Musk později řekl, že cílem je najít způsob, jak zrychlit stavbu tunelů o 500 až 1000 procent a dodal, že podle něj není možné, aby všichni používali 2D systém komunikací a tak je potřeba mít v hloubce 3D prostor.

Na světě je logotyp, firma jako taková ne

V pondělí však Musk dodal celé záležitosti konečně i reálný rozměr, když veřejnosti ukázal fotku černé čepice s nápisem „The Boring Company“. Tím je na světě logotyp, ale do jaké míry jde zatím o reálný projekt, zůstává neznámé. Podle obchodního rejstříku není ve Spojených státech doposud zaregistrována žádná firma s názvem The Boring Company, naprázdno vychází i hledání v databázi ochranných známek.

foto: heisenbergmedia/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym