Ford představil dětskou postýlku, která dovede simulovat jízdu v autě

12222
0Zobrazit komentáře

Průměrný rodič během prvního roku života dítěte ztratí zhruba 44 dní spánku. Rodiče jsou ochotní vyzkoušet téměř všechno, když jejich dítě brečí a není k utišení. Častou scénou z hollywoodských filmů a zároveň realitou tak pro mnohé je, že dítě v sedačce usadí do auta a jezdí s ním tak dlouho, dokud neusne.

stair_pic2x

Přečtěte si takéŠvýcarští studenti navrhli elektrický invalidní vozík, který dokáže vyjet schodyŠvýcarští studenti navrhli elektrický invalidní vozík, který dokáže vyjet schody

Odborníci se shodují, že při jízdě v autě na novorozence nepůsobí rušivé elementy, přičemž kombinace jemných vibrací a stálá, v podstatě vynucená přítomnost rodiče vyvolává v dítěti pocit bezpečí. A zatímco nemluvně spokojeně načerpává energii, rodičům pomalu dochází.

S originálním řešením této situace nyní přišla španělská divize americké automobilky Ford. Společnost totiž představila prototyp dětské postýlky, která dovede dítěti nasimulovat prostředí jedoucího auta.

Unikátní novinka s názvem Max Motor Dreams využívá mobilní aplikaci k přehrávání reálných zvuků ze silnice. Do aplikace si rodiče sami mohou nahrát zvukovou stopu a lépe tak dítěti vnuknout, že se skutečně nachází v rodinném autě.

Aplikace zachycuje nejenom zvuky, ale zároveň zachycuje i pohyby auta. Ty pak v postýlce duplikuje motorek umístěný pod postýlkou a žlutě zabarvené LED světlo má pak simulovat pouliční lampy.

Kostra postýlky je vyrobená z kovu a dřeva. Ford prozatím vyvinul pouze jeden zkušební model a čeká na odezvu trhu. Zároveň automobilka přislíbila, že v případě pozitivních reakcí začne Max Motor Dreams vyrábět. Otázkou je, jak vysokou cenu budou muset rodiče za tento komfort zaplatit.

foto: Press Kit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym