Český startupový akcelerátor StartupYard získal investici ve výši 26 milionů Kč

redakceredakce

startupyard2016-4235

Ředitel StartupYardu, Cedric Maloux

0Zobrazit komentáře

Český startupový akcelerátor StartupYard zaměřující se převážně na trh střední Evropy, ohlašuje velkou novinku. A to konkrétně investici ve výši 26 milionů Kč, kterou akcelerátor získává formou neveřejné nabídky na crowdfundingovém portálu Fundlift. Na ten už StartupYard jinak zamířil podruhé, s tím že při zhruba rok staré premiéře získal zhruba 6,2 milionů Kč.

vice2

Přečtěte si takéMagazín VICE, který funguje i v Česku, získává 450 milionů dolarů a valuaci přes 5,7 miliardMagazín VICE, který funguje i v Česku, získává 450 milionů dolarů a valuaci přes 5,7 miliard

Aktuálně získaných 26 milionů, které byly vybrány od zhruba 100 investorů právě skrze Fundlift, by mělo být použito především na přímé investice ve výši 30 tisíc eur do každé z maximálního počtu 20 nových firem, které se účastní dalších dvou nadcházejících akceleračních programů akcelerátoru (uskuteční se na podzim roku 2017 a na jaře roku 2018). 

Tím nedávno prošel například startup Neuron Soundware, který před pár dny ohlásil investici ve výši 15,6 milionů Kč od J&T Ventures nebo startup Rossum vyvíjející umělou inteligenci pro čtení dokumentů, do kterého investičně vstoupila česká investiční společnost Miton.

“Před čtyřmi roky si dal StartupYard za cíl vyzdvihnout high-tech startupy ze střední Evropy a uvést je v povědomí, pomoct jim dostat se na takzvanou mapu světa. My jsme moc pyšní na to, čeho jsme doposud dosáhli. Rostoucí důvěra a nadšení mezi českými investory je důkazem tvrdé práce našich firem, stejně tak inteligence a předvídavosti technologicky zaměřené komunity ve střední Evropě,” říká Cedric Maloux, CEO StartupYardu

StartupYard mimo jiné už za 9 dní ukončí možnost pro startupy přihlásit se právě do současné osmé kohorty, která odstartuje už na podzim tohoto roku. Startupy, které chtějí projít tímto akceleračním programem a zároveň získat možnou seed investici pro rozjezd, se mohou přihlásit zde.

sy

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym