Spoluzakladatel a CEO Uberu Travis Kalanick rezignuje na svoji pozici

Jiří SvobodaJiří Svoboda

kalanick

Foto: Fortune Live Media/Flickr

Bývalý CEO Uberu, Travis Kalanick

0Zobrazit komentáře

Personální problémy v přepravní službě Uber dospěly až na nejpovolanější místo. CEO a spoluzakladatel této americké společnosti, Travis Kalanick, rezignuje na svoji pozici, to i přesto, že ještě před pár dny ohlašoval pouze dočasnou pauzu. Se zprávou jako první přišel deník The New York Times.

Zatímco katalyzátorem dočasného odstoupení ohlášeného přesně před týdnem byla rodinná tragédie Kalanicka, současný krok přišel přímo na žádost pěti z největších investorů Uberu. Ti si na včerejším jednání představenstva a posléze prostřednictvím dopisu nazvaného „Posun Uberu kupředu“, výslovně vyžádali, že Kalanick musí na svou pozici neprodleně rezignovat a že celá firma musí změnit vedení.

modelx

Přečtěte si takéTesla Model X je podle nových crash testů nejbezpečnějším SUV na světěTesla Model X je podle nových crash testů nejbezpečnějším SUV na světě

Dva zdroje, co jsou z problematikou seznámeni, vypověděly pro NYT, že rozhodnutí Kalanick akceptoval po několikahodinovém dramatickém jednání. Uber v tiskovém prohlášení napsal, že pro „Travise byl Uber vždy na prvním místě, avšak že s jeho odstoupením začne nová kapitola v historii Uberu“. Sám Kalanick k tomu pak dodal následující:

„Miluji Uber víc než cokoliv na světě a v tento těžký moment v mém osobním životě jsem akceptovat žádost investorů na odstoupení. Uber se tak může vrátit k budování, místo toho aby byl vyrušován dalším bojem.“

uberillu

Kalanickovi však nadále zůstane místo v představenstvu firmy. Problémy odstartovaly poté, co jedna z bývalých zaměstnankyň Uberu v únoru vypověděla, že trpěla na pracovišti sexuálním obtěžováním. Následné prošetřování firemní kultury vyústilo ve vyhazov dvaceti zaměstnanců, ve stejnou dobu se Uber potýkal i se žalobou ze strany Googlu a havárií svého autonomního vozu.

The Hamptons Lure Uber Top Drivers Amid NYC Slow Summer Weekends

Foto: Uber

Diskuze (0)

Novinka

Anonym