Bitcoin překročil rekordní hranici 4 tisíc dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

bitcoin
0Zobrazit komentáře

Nejhodnotnější kryptoměna současnosti, Bitcoin (BTC) zažívá doslova neuvěřitelné období, z čehož mají radost především všichni drobní i velcí investoři, kteří do ni klidně i teprve před nedávnem investovali. I ti, kteří do rozjetého vlaku naskočili později, se totiž mohou aktuálně těšit z velkého zhodnocení, jelikož jen za poslední měsíc hodnota Bitcoinu vzrostla cca o 1 300 dolarů nad Bitcoin, to když si Bitcoin včera připsal další rekord a dosáhl hodnoty okolo 4200 dolarů (aktuálně se jeho hodnota pohybuje okolo 4,041 dolarů, tedy v přepočtu cca 88 tisíc Kč).

galovic-micka-kucera_080817_mp

Přečtěte si takéKultovní český výrobce kol Favorit získal 70 milionů Kč od investiční společnosti C2H Michala MičkyKultovní český výrobce kol Favorit získal 70 milionů Kč od investiční společnosti C2H Michala Mičky

Kam až se Bitcoin v blízké době dostane, těžko předpovídat, ovšem spousta investorů se shoduje, že velmi reálná je hranice až 10 tisíc dolarů za jeden Bitcoin. Bitcoinu ostatně v poslední době hraje do karet hned několik podstatných věcí jako například velká důvěra obchodníků (například i česká Alza nedávno zavedla možnost zaplatit celý nákup právě prostřednictvím Bitcoinů) a Wall Streetu, kdy si i velcí a tradiční investoři typu Goldman Sachs začínají kryptoměn obecně všímat a lidem doporučovat do nich investovat nebo velký počet nově vznikajících kryptoměn a následné ICO (prvotní veřejná nabídka digitální měny). To je ve světě kryptoměn v podstatě obdoba za IPO, neboli vstup firmy se svými akciemi na burzu.

Mnoho lidí, kteří se kryptoměnám věnují také tvrdí, že Bitcoinu paradoxně pomohlo i nedávné rozdělení na dvě měny, o kterém jsme vás nedávno informovali. Jeho výsledkem je nová měna Bitcoin Cash (BCH), které se ale zatím nedaří podle představ a její hodnota se pohybuje okolo 305 dolarů. V případě Bitcoin Cash se tak mnohem rozumněji jeví například investice do konkurenční kryptoměny Ethereum, jejíž hodnota je aktuálně 289 dolarů, ovšem investoři právě v jejím případě očekávají v následujících měsících rovněž velký růst.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym