Brněnský startup Flatio nově podporuje platby Bitcoinem za střednědobé pronájmy bytů

Michal PtáčekMichal Ptáček

flatio
0Zobrazit komentáře

Startup Flatio.cz, který lidem umožňuje pronajmout si byt na dobu od 1 až 6 měsíců, představil zajímavou novinku. Uživatelé služby, která aktuálně funguje v Praze, Brně, Ostravě, Vídni, Bratislavě a Berlíně, totiž za pronájem nově mohou platit prostřednictvím Bitcoinů, čímž se Flatio zařazuje mezi zatím stále poměrně úzkou skupinu realitních služeb, které něco takového umožňují.

Prostřednictvím Bitcoinu, který je stále populárnějším platícím prostředkem například mezi digitálními nomády, je na Flatio nyní možné zaplatit celý pronájem, až na výjimku v podobě rezervačního poplatku. Ten činí 500 Kč a je nutné ho uhradit v klasické měně.

Adam Hotovy

Přečtěte si takéAdam Hotový z Render Legion: těsně po prodeji firmy za stovky milionů Kč jsem dostal chuť zajít si na pivoAdam Hotový z Render Legion: těsně po prodeji firmy za stovky milionů Kč jsem dostal chuť zajít si na pivo

„Zájem o platby v bitcoinech jsme zpozorovali v srpnu s otevřením nabídek v Berlíně. Očekáváme tak, že bitcoin bude mít úspěch v těch největších evropských městech, kam chceme v následujících měsících také expandovat. „Naším cílem je přinášet technologické vymoženosti, které mají praktické využití. Donedávna jsme takto kryptoměny nevnímali, ale Berlín vše změnil.

Naší vizí je vždy přicházet s nejmodernějšími technologiemi, které zjednoduší pronájem bytu přes internet. Dnes zvažujeme, jak je možné využít více umělou inteligenci nebo rozšířenou realitu, říká zakladatel a CEO Flatio, Radim Rezek

© David Mitáš – http://david.mitty.cz

Radim Rezek, zakladatel Flatio

Samotnou technickou realizaci platby Bitcoinem má na starost platební brána GoPay, která dle tvůrců bude účtovat uživatelům služby Bitcoiny vždy na základě aktuálního kurzu. Pronajímatelé a majitelé nemovitostí naopak vyúčtování dostanou v místní měně, tedy například v českých korunách nebo eurech.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym