Figment AR: appka, se kterou lze rozšířit běžné prostředí o animované interaktivní objekty

Filip HouskaFilip Houska

06386D02-40ED-4661-AA37-24C582629C8B
0Zobrazit komentáře

I když není rozšířená realita žádnou novinkou, v posledních dnech se o ní mluví čím dál více. Důvod je zřejmý: oficiální vypuštění operačního systému iOS 11, které má skvělé zázemí pro aplikace založené na této technologii, a nástroj ARKit pro vývojáře. Tyto novinky pomohly ke vzniku zajímavých aplikací jako Place od IKEA a řady dalších. Nově také například Figment AR.

Figment AR je kreativní mobilní aplikace od vývojářského studia Viro Media, které se na rozšířenou a virtuální realitu specializuje. Ve své podstatě jde o počin, díky kterému lze přetvořit jakékoliv místo na jistý zábavní park, kde stojí v hlavní roli nejrůznější animované objekty.

spend

Přečtěte si takéČeskou aplikaci na správu financí Spendee lze nově využívat i ve webových prohlížečíchČeskou aplikaci na správu financí Spendee lze nově využívat i ve webových prohlížečích

Uživatelům se nabízí možnost přidat hýbající se 3D emoji, zvířata nebo všemožné objekty (míč, hvězdy, interaktivní bubliny a podobně) do jakýchkoliv prostor, ve kterých se pohybují. Přidat můžete také virtuální mraky, respektive sněžení nebo déšt, či portály do jiných dimenzí.

Aplikace, která je bezpochyby skvělou zábavou především pro děti, je zdarma nabízena na App Store pro iPhony (modely 5s a výše) a novější iPady s nainstalovaným iOS 11.

Foto: Figment AR

Diskuze (0)

Novinka

Anonym