Vyhlášený akcelerátor Techstars dorazí do Prahy hledat startupy s globálním potenciálem

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

Zástupci světově působícího startupového akcelerátoru Techstars se představí tento čtvrtek v pražském coworkingovém centru Node5. Na akci nazvané Techstars Roadshow: Prague představí mimo jiné platformy Techstars Mentorship Driven Accelerator a Techstars Music, k dispozici budou následně také k networkingu a otázkám publika.

Je to vůbec poprvé, co zástupci Techstars, který je považován za hlavní konkurenci vyhlašeného kalifornského akcelerátoru Y Combinator, dorazí pracovně do Prahy. Jedním z nich bude Bob Moczydlowsky, jednatel odnože Techstars Music, který se dlouhodobě věnuje hudebnímu průmyslu a prošel firmami jako Yahoo a Twitter. Dalším hostem pak bude Rob Johnson, aktuálně Managing Director v Techstars Berlin, se kterým přijede i Patrick Vlaskovits, známý speaker a autor knihy The Lean Entrepreneur (bestselleru podle New York Times).

alba

Přečtěte si takéStartupu herečky Jessicy Alba klesne hodnota o stovky milionů dolarůStartupu herečky Jessicy Alba klesne hodnota o stovky milionů dolarů

Akcelerátor Techstars vznikl již v roce 2006 ve Spojených státech a rozšířil se postupně do celého světa. Za dobu své existence podpořil 1024 startupů částkou přesahující 3,8 miliardy dolarů. Přijímá přitom méně než 1 % všech přihlášených. Aktuálně sbírá přihlášky do svých globálních programů.

Věříme, že skvělé firmy mohou vznikat kdekoliv a v našem portfoliu již máme několik společností z vašeho regionu. V mé branži, hudbě, vidíme ohromný počet příležitostí právě mimo americký trh. Právě proto vyráží na toto turné, potkat se a povzbudit startupisty k budování budoucnosti hudby, s námi a našimi projekty,” komentuje akci Bob Moczydlowsky

Více informací o čtvrteční akci najedete zde. Vstup je zdarma a podléhá registraci přes platformu EventBrite.

techstars4

Bob Moczydlowsky

Foto: Techstars

Diskuze (0)

Novinka

Anonym