Internetový miliardář Ondřej Fryc investoval desítky milionů korun do sítě ovocných barů Fruitisimo

fruitisimo
0Zobrazit komentáře

Zakladatel Mall.cz, vlastník investičního fondu Reflex Capital (dříve Spread Capital) a také miliardář Ondřej Fryc má za sebou další investici. Po letošních investicích 28 milionů do startupu Spaceti, 35 milionů do startupového studia TopMonks či e-shopové platformy ShopSys, si vybral Fryc síť ovocných barů Fruitisimo, které mají v Česku, Maďarsku a na Slovenku již přes 75 poboček.

Do společnosti Fryc investoval prostřednictvím svého Reflex Capital desítky milionů korun výměnou za 10% podíl. Zbývající část firmy vlastní původní zakladatel Jan Hummel, společně s Leošem Navrátilem a Josefem Soukalem. Fruitisimo v Česku funguje již od roku 2003, v průběhu minulého roku pak firma otevřela první pobočku v Maďarsku.

mall

Investor Ondřej Fryc

Jen letos Fruitisimo otevřelo 10 poboček, online objednávky s rozvozem a během následujících dnů otevírá pobočku další – získané prostředky chce využít právě na masivní expanzi, ve které soupeří s konkurencí v podobě barů Ugo, spadající pod Kofolu. Mezi další trhy, na které společnost kouká, patří Německo, Rumunsko, Rakousko nebo Polsko.

hummel

Zakladatel Fruitisima, Jan Hummel

Foto: Fruitisimo

Diskuze (0)

Novinka

Anonym