Virgin miliardáře Richarda Bransona se pouští do lodní přepravy. Staví loď pro téměř 3000 lidí

virginship
0Zobrazit komentáře

Richard Branson je stejně jako mnoho jiných miliardářů znám pro své megalomanství, které ovšem většinou nesměřuje k vlastnímu ekcentrickému utrácení, ale jistým způsobem pro dobro lidstva. Podobně jako Elon Musk nebo Jeff Bezos se snaží o efektivní dopravu lidí do vesmíru, o zmírnění globálního oteplování a stejně tak o zábavu a pohodlí svých zákazníků.

Právě zábava a pohodlí je hlavním tématem jeho nového počinu Virgin Voyages, ve kterém nabídne exkluzivní plavby na lodích s kapacitou přibližně 2860 pasažérů, kolem 1150 členů personálu a kapacity 110 tisíc tun. To vše již v roce 2020 s možností rezervace prvních míst za 500 dolarový vstupní poplatek. Loď bude navíc pouze pro starší 18 let, informuje Branson na blogu.

datart-ceo

Přečtěte si takéNovým CEO Datartu se stává Tomáš BalíkNovým CEO Datartu se stává Tomáš Balík

První plavba Virgin Voyages, jak se nové uskupení jmenuje, proběhne z Miami za již zmíněné necelé 3 roky, další dva kusy lodí pak budou následovat během dvou dalších let. Zhruba 86 % všech kabin, které jsou většinou pro dvě osoby, bude k dispozici s balkónem s výhledem na oceán – vše vychází ze zpětné vazby od zákazníků, které Virgin nasbíral u své firmy Virgin Cruises.

Po transformaci vlakové či letecké dopravy, kdy aerolinky Virgin America a Virgin Atlantic jsou kupříkladu jedny z nejlépe hodnocených vůbec, tak přijde další typ byznysu s obrovskou konkurencí.

virginvoyages

Foto: Virgin Voyages

Diskuze (0)

Novinka

Anonym