Rusové plánují výstavbu luxusního hotelu ve vesmíru. Hosté zaplatí až 40 milionů dolarů

Filip HouskaFilip Houska

BAE0A91C-C837-48B4-991F-089D3AFF1C4D
0Zobrazit komentáře

Vesmírný turismus není v teoretické rovině ničím neobvyklým. Snaží se o to nejen společnost SpaceX Elona Muska, která chce vyslat prvního člověka na Mars, ale také například Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona či Jeff Bezos se svou firmou Blue Origin. Zatímco tyto společnosti se zaměřují zejména na cestu jako takovou, ruská kosmická agentura Roskosmos ve spolupráci se svým hlavním partnerem RKK Energia to chce pozvednout na vyšší úroveň.

Plánuje totiž výstavbu luxusního hotelu, který bude součástí Mezinárodní vesmírné stanice (ISS). Za takový pobyt si ale zájemci budou muset pořádně připlatit – celý výlet, který má trvat dva týdny, má stát až 40 milionů dolarů na osobu. V případě, že by chtěli zůstat rovnou celý měsíc a poznat vesmír na vlastní kůži v doprovodu astronauta, jim bude účtována dodatečná částka 20 milionů dolarů.

hyperloopone

Přečtěte si takéKapsle Virgin Hyperloop One překonala rychlost 386 km/hKapsle Virgin Hyperloop One překonala rychlost 386 km/h

Dle serveru Popular Mechanism má být hotel ve tvaru speciálního přídavného modulu vybaven velkými okny, koupelnami, fitness prostorami a pochopitelně také Wi-Fi. Co se týče modulu jako takového, má měřit 15,5 metru, vážit něco okolo 20 tun a prostorem by měl zaujímat 92 metrů čtverečních, do kterých se vlezou čtyři „ložnice“.

8DDCF4C1-2006-4CB0-A3B9-B0F82D999BAF

Mezinárodní vesmírná stanice (ISS)

Zatím není jisté, kdy výstavba začne, nicméně se ví, že by měla trvat zhruba 5 let, a s ohledem na to, že ISS má být vyřazena z provozu v roce 2028, mělo by se na tomto neobvyklém hotelovém zařízení začít pracovat maximálně v roce 2023. Avšak aby výstavba vůbec započala, je nutné najít minimálně 12 zájemců, kteří dopředu zaplatí 4 miliony dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym