CNN ukončuje provoz Neistatova mediálního startupu Beme, který před rokem koupilo za 25 milionů dolarů

Filip HouskaFilip Houska

casey
0Zobrazit komentáře

Koncem roku 2016 médii proběhla zpráva, že populární youtuber s takřka 9milionovou základnou sledujících Casey Neistat prodává svou aplikaci Beme pro posílání krátkých videí. Kupcem byla americká televizní společnost CNN, která za ni, konkrétně za technologii a tým lidí včetně Neistata, zaplatila 25 milionů dolarů s vizí, že ji přetvoří na zpravodajské médium pro mladé. Těmto plánům je však nyní konec.

CNN ohlásilo, že ukončuje veškerý provoz spojený s projektem Beme, a to z důvodu Neistatovy neschopnosti vymyslet životaschopnou a funkční strategii pro takzvanou službu Beme News, která by se stala součástí tohoto obřího média. To ostatně pro server BuzzFeed uznal i Neistat a v důsledku toho CNN opouští.

012318_nike_playstation_4

Přečtěte si takéNike společně se Sony navrhl limitovanou edici tenisek se svítícím logem PlayStationuNike společně se Sony navrhl limitovanou edici tenisek se svítícím logem PlayStationu

Spolu s ním odchází i Matt Hackett, se kterým aplikaci v létě 2015 založil, nicméně pro 22členný tým, jenž se na Beme podílel, chce CNN najít maximum vhodných pracovních pozic. Patrně nejvhodnějším angažmá by pro původní zaměstnance z Beme byla zpravodajská aplikace Wire, kterou CNN postupně vyvíjí.

„Nemohu najít odpovědi. Mohl bych zmizet, schovat se, nebo točit videa na můj youtubový kanál, protože tam alespoň budu schopen něco vytěžit. Nemyslím si, že CNN dávám to, co bych jim dát chtěl, a nemyslím si, že ode mě získávají nějakou hodnotu,“ komentuje Neistat svůj odchod ze CNN.

012518_beme_1

CNN v úspěch projektu Beme velmi věřilo

Poté, co CNN aplikaci v roce 2016 koupilo, hned za pár měsíců ji zrušilo „výměnou“ za nový projekt pod názvem Beme News, pod kterým se na YouTube produkovala různá zpravodajská videa určená zejména pro mladší publikum, čemuž napovídal i výsledný formát.

I když na oficiálním kanále existují desítky těchto videí, patrně neměly takový úspěch, jaký by CNN spolu s Neistatem očekávalo. I toto může být důvod, proč startup Beme, který původně startoval jako alternativa ke Snapchatu a „stories“ na Instagramu, nyní definitivně končí.

012518_caseyneistat_2

Newyorský youtuber Casey Neistat na konferenci TechCrunch Disrupt v roce 2016

Foto: TechCrunch (Flickr)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym