Slack je nově dostupný na operačním systému Linux

slacklinux
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejrozšířenějších komunikačních nástrojů Slack, který vznikl teprve v roce 2014, za svoji krátkou existenci získal již 6 milionů aktivních uživatelů denně s více než 2 miliony platících. K dispozici je na mobilu, ve webové verzi a samozřejmě také na desktopu, konkrétně na Windows a Mac OS. Dlouhou dobu se ovšem čekalo na to, kdy se Slack poprvé objeví také na platformě Linux.

A přesně to se nyní stalo realitou – Slack je od nynějška dostupný na Linuxu v rámci speciálního instalačního balíčku Snap, který funguje podobně jako instalace aplikací na Macu. K dispozici ke stažení je tak na linuxových platformách Ubuntu, Fedora, ArchLinux či Debian. Linuxová verze je prozatím v beta verzi a Slack sám upozorňuje na fakt, že se v ní mohou objevit menší chyby, které jsou postupně opravovány.

E2CD295B-D701-493D-8E01-50E5FC2EDA56

Přečtěte si takéBitcoinová kavárna Paralelní Polis v květnu otevře pobočku na SlovenskuBitcoinová kavárna Paralelní Polis v květnu otevře pobočku na Slovensku

Využitím Snapu navíc může Slack svým uživatelům „posílat“ nové aktualizace přímo, takže si nemusí vždy složitě odinstalovávat a znovu instalovat aplikaci pro její aktualizaci. Slack mimo jiné k dalšímu vývoji a akvizici uživatelů získal nedávno investici ve výši 250 milionů dolarů a posunul tím svoji valuaci na 5,1 miliard dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym