Zakladatel Snapchatu Evan Spiegel vloni získal na odměnách 638 milionů dolarů

spiegel

Spoluzakladatel Snapchatu, Evan Spiegel.

0Zobrazit komentáře

Jeden ze spoluzakladatelů populární sociální aplikace Snapchat Evan Spiegel vždy čelil jisté kontroverzi kvůli svému chování, ale zároveň byl schopen vést firmu tvrdou rukou. To mu za loňský rok vyneslo díky podílu na IPO astronomickou částku ve výši 636,8 milionů dolarů a další finance prostřednictvím jeho standardního platu v pozici CEO firmy Snap Inc., pod kterou Snapchat spadá.

Po vestingu akcií, s připočítáním jeho platu ve výši 98 078 dolarů po zdanění a dalších bonusech v celkové výši zhruba 1 milionu dolarů se loňské příjmy Spiegela přehouply přes 638 milionů dolarů, tedy více než 13,1 miliard korun. Jeho celkové jmění tak aktuálně činí zhruba 4,5 miliardy dolarů.

saifutop2

Přečtěte si takéFintech startup Saifu, který získal v ICO již přes 5,5 milionu dolarů, vstupuje do ČeskaFintech startup Saifu, který získal v ICO již přes 5,5 milionu dolarů, vstupuje do Česka

Odměna Spiegela je zároveň třetí největší v historii pozic CEO, což je na tak mladou firmu překvapující. Během minulého týdne se navíc objevila informace, že Spiegel prodal poprvé od IPO část svých akcií, konkrétně 2 675 600 kusů při ceně 18,71 dolarů na akcii v celkové hodnotě kolem 50 milionů dolarů.

171129103913-snapchat-redesign-1024×576

Poslední redesign aplikace Snapchat

Snapchat prošel nedávno redesignem, za což sklidil vlnu kritiky od svých uživatelů i zásadních influencerů, včetně Kylie Jenner, kterou sleduje přes 10 milionů uživatelů a má jeden z vůbec nejsledovanějších profilů na Snapchatu. Po jejím statusu na Twitteru ohledně Snapchatu se propadla hodnota firmy o zhruba 1,3 miliardy dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym