Novou herní konzoli od Atari bude možné předobjednat už příští měsíc

atari
0Zobrazit komentáře

Kdo by si nechtěl zavzpomínat na staré dobré časy při hraní her na zařízeních jako SNES, Commodore 64 nebo Atari. Díky oživení starých konzolí do nového technického provedení je to u některých z nich možné, ale na poslední zmíněnou se čeká téměř rok. Už v červenci loňského roku jsme představili novinku od Atari s názvem Ataribox, o které toho mimo základních parametrů moc známo nebylo.

Konzole by měla mít dvě barevné varianty, HDMI výstup, slot na SD karty a 4 USB porty na standardní ovladače. Cena, datum vydání ani konkrétní hry nebyly prozatím známé. Nyní Atari oznámilo přejmenování konzole z Ataribox na Atari VCS (Video Computer System) a dle posledních informací bychom se měli předobjednávek dočkat již v průběhu dubna.

snoopdogg

Přečtěte si takéZnámý hudebník Snoop Dogg vybral pro svůj investiční fond 45 milionů dolarůZnámý hudebník Snoop Dogg vybral pro svůj investiční fond 45 milionů dolarů

Odhadovaná cena by se měla pohybovat mezi 250 až 300 dolary, tedy mezi 5146 až 6175 korunami. Atari ovšem stále mlčí ohledně chystaných her, které bude konzole podporovat. Není tak jasné, zda si zahrajeme i známé pecky jako Pitfall, Pac-Man či Battlezone, nebo bude podpora omezenější, jako v případě nové zmenšeniny konzole NES Classic od Nintenda.

joy

Nově zveřejněný prototyp joysticku

Z nenápadné konzole by se ale mohlo stát i něco, co bude konkurovat středně výkonným počítačům, díky čemuž si zahrajeme nejen staré klasiky, ale i novější hry. Kampaně s předobjednávkami jsme se měli dočkat již koncem loňského roku, ale nic podobného se neodehrálo. Nechme se tedy překvapit, co přinese příští měsíc a další oznámení.

Foto: Atari

Diskuze (0)

Novinka

Anonym