Ripple, který vlastní většinu kryptoměny XRP, daroval 29 milionů dolarů na charitativní účely

xrpwatch
0Zobrazit komentáře

Společnost Ripple, která ovládá největší množství kryptoměny XRP v hodnotě více než 14 miliard dolarů, se během dvou posledních dnů postarala o senzaci na americkém crowdfunding serveru DonorsChoose, který slouží pro učitele, jenž hledají finanční podporu pro lepší vzdělávání svých žáků. Ripple totiž plně zafinancoval všech 35 tisíc běžících projektů celkovou částkou 29 milionů dolarů v kryptoměně XRP.

DonorsChoose tak neměl několik hodin na webu žádnou běžící kampaň. Zpráva se dostala jak na oficiální blog obou společností, tak do živého vysílání večerní talk show Stephena Colberta, po němž web DonorsChoose pod náporem návštěvníků spadl. Částka by měla pomoci více než 30 tisícům učitelů a 1 milionu studentů k nákupu nového vybavení, opravě stávajících školních prostředků nebo třeba k zajímavým exkurzím pro žáky.

michalillich

Přečtěte si takéMichal Illich a jeho nový projekt Zuri: Letadlo budeme mít dříve, než bude rozšířená dálnice do BrnaMichal Illich a jeho nový projekt Zuri: Letadlo budeme mít dříve, než bude rozšířená dálnice do Brna

Je to skvělá ukázka toho, jak mohou peníze, které společnosti zaměřené na technologii blockchainu a kryptoměn získaly, posloužit na dobré účely. Ripple je totiž již delší dobu kritizován za to, že z kryptoměny, která má být ze své podstaty decentralizovaná udělal přesný opak tím, že vlastní kolem 62 % celkového oběhu a teoreticky by tak mohl manipulovat s celým trhem.

donorschoose

Na to reagoval Ripple tak, že vložil 55 miliard kusů XRP do úschovy, ze které může firma odprodat až 1 miliardu kusů měsíčně. Při aktuální ceně měny tak může Ripple každý měsíc ze svých prostředků využít téměř 20,6 miliard korun na jakékoliv účely. Ještě začátkem roku by to ovšem bylo zhruba 6x více, s ohledem trh, který vystoupal na své maximum a nyní postupně klesá dolů.

Za lepší vzdělávání i pomoc potřebným

Crowdfunding server DonorsChoose funguje již více než 18 let a za tu dobu podpořili přispěvatelé přes 135 tisíc projektů, ale to co se stalo nyní je poprvé v historii. Pro Ripple to ale rozhodně není první taková pomoc. Již delší dobu se angažuje v desítkách projektů, které finančně podporují rozvoj v místech postižených chudobou, nemocemi nebo nestabilizací prostřednictvím iniciativy RippleWorks.

rippledonation

Foto: MaxPixel

Diskuze (0)

Novinka

Anonym