Český proptech startup Spaceflow získal od inkubátoru UP21 investici v jednotkách milionů Kč

Filip HouskaFilip Houska

0D1DBE58-99D9-4F55-A619-274A3F8A7E64
0Zobrazit komentáře

Pražský startup Spaceflow, který se specializuje na digitalizaci realitního byznysu, respektive zlepšení celkové komunikace mezi vlastníkem obytných prostor, klientem a dalšími stranami, získává důležitou investici pro svůj rozvoj. Od českého startupového inkubátoru UP21 obdržel částku, která i díky investicím ostatních předešlých investorů přesahuje deset milionů korun.

Získané peníze by měla služba Spaceflow, která se letos umístila v evropské TOP10 akcelerátoru MassChallenge, využít k rozšíření své působnosti do dalších států Evropy a USA. Právě i tam se chce startup spoluzakladatele Lukáše Balíka (CEO) do roku pokusit digitalizovat realitní trh podobným způsobem, jako se o to nyní snaží v Praze a ve vybraných studentských kampusech v Londýně.

ikontakto

Přečtěte si takéČeský Creative Dock spustil startup Kontakto, chytrou aplikaci na správu firemních kontaktůČeský Creative Dock spustil startup Kontakto, chytrou aplikaci na správu firemních kontaktů

Podstatou Spaceflow je mobilní aplikace, jež má propojovat majitele, nájemníky a běžnou veřejnost s cílem zajištění lepšího komplexního servisu skrze různé nabízené služby od lokálních poskytovatelů.

848A306E-4ADE-4D30-98B4-4BF8DF3AF052

V praxi to může například vypadat tak, že si uživatel v rámci aplikace zarezervuje vybavení zasedací místnosti, objedná jídlo a vyhledá sdílená auta pro rozvoz. To vše s primárním důrazem na vlastníky kancelářských budov či rezidencí.

„Realitní trh je jedním z mála, kterého se zatím digitalizace zásadně nedotkla. U Spaceflow vidíme obrovský potenciál stát se mezinárodně rozšířenou službou pro inteligentní komunikaci v rámci budov. Již dnes služba disponuje velmi kvalitní aplikací přinášející vynikající platformu na propojení jak s majitelem, tak i s okolními službami a lidmi. Naším cílem je tak využít naše zkušenosti, kontakty a pomoci firmě prorazit nejenom u nás,“ dodává k investici Vítek Šubert, spoluzakladatel a CEO inkubátoru UP21.

A22C5AB4-4912-4A4B-AE80-346D61B817AC

Co se týče klientské základny Spaceflow, nabídku v Praze využívají například kancelářské komplexy Nile House, Danube House, Amazon Court a Kavčí Hory Office Park.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym