Uber plánuje utratit stovky milionů korun za nové vývojové centrum pro létající taxi

uberair3
0Zobrazit komentáře

O přepravním gigantu Uber je v posledních týdnech hodně slyšet, především pak v souvislosti s plány na vývoj létajících taxi pro alternativní přepravu zákazníků. Po nedávném představení konceptů možných přistávacích ploch a nečekaném odchodu produktového ředitele pro vývoj létajících taxi oznamuje Uber také plánované otevření vývojového centra Uber Elevate v Paříži.

Centrum s názvem Advanced Technologies Center by mělo být vůbec prvním, které bude zaměřené čistě na tuto novou přepravní technologii. Uber do něj plánuje během příštích 5 let investovat 23,4 milionu dolarů, respektive 515,4 milionu korun. V rámci vývoje se chce Uber zaměřit na vývoj algoritmů pro umělou inteligenci, backend celé technologie a řízení letového provozu. Otevřít by se pak mělo zhruba na podzim letošního roku.

dollarshave

Přečtěte si takéPodívejte se do nových kanceláří startupu Dollar Shave Club, který vydělal miliardy prodejem žiletekPodívejte se do nových kanceláří startupu Dollar Shave Club, který vydělal miliardy prodejem žiletek

Největším problémem létajících taxi je jejich let v nízké výšce a zároveň počet samotných strojů ve vzduchu s ohledem na všechna nařízení města. I proto Uber spolupracuje úzce s vedením měst a celou technologii přizpůsobuje všem podmínkám. Nové vývojové centrum (ATC) se připojí k těm stávajícím v San Francisku, Pittsburghu a Torontu.

59EB79B2-41F0-40DF-9943-3EDD0A94BBC1

Koncept elektrického letadla s vertikálním vzletem a přistáním (eVTOL) od Uberu

Kromě oznámení stavby nového centra je Uber také v procesu o získání nové investice, která má dosáhnout výše 400 až 600 milionů dolarů při valuaci 62 miliard dolarů. Tato část finančních prostředků by měla ovšem být využita především na rozvoj v USA. Investičního kola se navíc mohou zúčastnit i zaměstnanci s alespoň 1 000 kusy akcií, a to až do výše 10 milionů dolarů.

Foto: Uber

Diskuze (0)

Novinka

Anonym