Avast kupuje slovenskou vývojářskou firmu INLOOPX, rozšíří tím svůj vývoj pro chytrá zařízení

Michal PtáčekMichal Ptáček

Avast_Reception

Foto: Avast

Pražské sídlo Avastu na Pankráci

0Zobrazit komentáře

Český technologický gigant Avast zaměřující se na oblast digitálního zabezpečení, rožšiřuje své portfolio o další společnost. Česká firma, jejíž bezpečnostní produkty pod značkou Avast a AVG využívá celosvětově okolo 400 milionů uživatelů, totiž koupila původem slovenskou vývojářskou agenturu INLOOPX.

Ta ze své centrály v Žilině vyvíjí softwarová řešení pro společnosti jako Intel, Volkswagen, Mercedes-Benz nebo T-Mobile. Pobočky má INLOOPX mimo Slovensko, kde je většina ze 140 zaměstnanců, také v kalifornském Silicon Valley, Praze nebo německém Stuttgartu.

Avast_HQ_logo_1

Pražské sídlo Avastu na Pankráci

Z pohledu Avastu by se mělo z velké části jednat o talentovou akvizici a také získání přístupu na slovenský trh. Česká firma si totiž slibuje, že tímto krokem získá další vývojáře a technologické odborníky, kteří posílí tým zaměřující se na bezpečnost a ochranu chytrých domácností, IoT a mobilních zařízení.

„Našim uživatelům chceme dodávat produkty, díky kterým pro ně bude opravdu snadné chránit své digitální informace, ať už pomocí antivirů, rodičovské kontroly nebo přes platformu Smart Home pro zabezpečení IoT zařízení v chytrých domácnostech. Mám radost, že se k naší mobilní divizi připojuje takto talentovaný vývojářský tým,“ říká prezident mobilní divize Avastu Gagan Singh

inloop

„Vybudovali jsme INLOOPX, protože nás baví tvořit lepší software. S Avastem úzce spolupracujeme několik let a zjistili jsme, že máme stejné DNA. Spojujeme nejlepší lidi na Slovensku a v Česku, kteří vyvíjejí řešení pro celý svět“, doplňuje k akvizici Martin Adámek, CEO INLOOPX

K finálnímu dokončení transakce, jejíž výši obě společnosti na dotaz CzechCrunche odmítly komentovat, by mělo dojít na konci srpna. V Česku si Avast v minulosti pořídil podobným způsobem také vývojářské studio Inmite.

Foto: Avast

Diskuze (0)

Novinka

Anonym