Starbucks již brzy umožní platit za kávu prostřednictvím bitcoinu a dalších kryptoměn

starbuckspay
0Zobrazit komentáře

Oblíbená otázka mnoha lidí, kteří jsou nějakým způsobem skeptičtí vůči kryptoměnám: „A můžu si bitcoinem koupit kafe?“, má konečně svou odpověď. Již brzy totiž bude možné využít k platbě za kávu a vlastně všechny související produkty bitcoin a další kryptoměny v síti kaváren Starbucks.

Starbucks se totiž spojil s Microsoftem, BCG, Intercontinental Exchanges (ICE), provozující největší světovou burzu v New Yorku (NYSE), a několika dalšími firmami, aby společně vytvořili novou společnost Bakkt, jež má stát za novým ekosystémem pro platby za pomocí kryptoměn, které bude možné využít například ke koupi produktů v pobočkách Starbucksu.

Jde pravděpodobně o jednu z nejzásadnějších novinek na poli kryptoměn v tomto roce, jelikož se má díky plné legalizaci a silným partnerům, podařit dostat decentralizované platby k běžným zákazníkům. Celá platforma by měla být dostupná od listopadu letošního roku, kdy bude možné kryptoměny v reálném čase převést rovnou do dolarů a později s nimi zaplatit prostřednictvím aplikace.

starbuckssuzzallo

Designová provozovna Starbucksu v Suzzallo Library na University of Washington.

Starbucks má aktuálně na americkém trhu kolem 15 milionů aktivních členů ve svém programu odměn Starbucks Rewards, kteří si pomalu zvykají na virtualizované platby, bez nutnosti vytahovat kartu nebo hotovost. Bitcoin a obecně celý kryptoměnový trh ovšem na novinku nijak zásadně nereagoval a jeho cena se stále drží na hranici 7 000 dolarů, což je téměř třikrát méně, než na přelomu roku, ale stále více než dvojnásobek oproti stejnému období v minulém roce.

terminator

Přečtěte si takéJames Cameron a spol. zveřejnili první upoutávku z nového Terminátora s legendární Sarah ConnorJames Cameron a spol. zveřejnili první upoutávku z nového Terminátora s legendární Sarah Connor

Starbucks a jeho nejúspěšnější čtvrtletí v historii

Mimo mnoha novinek, se kterými Starbucks v průběhu let experimentuje, firma potvrdila během předminulého týdne také své dosud finančně nejsilnější čtvrtletí vůbec. Za třetí kvartál letošního roku Starbucks realizoval obrat 6,3 miliardy dolarů, což je o 11 procent více, než v loňském roce, se ziskem 855 milionů dolarů. Starbucks aktuálně provozuje 28 720 kaváren na 77 trzích a za poslední tři měsíce jich otevřel celkem 511. Nutno podotknout, že žádné z nich nejsou franšízy.

Foto: Starbucks

Diskuze (0)

Novinka

Anonym